X

Pere Aragonès defensa la legitimitat del nou Govern i diu que lluitarà per la independència

El president de la Generalitat ha explicat que el nou Executiu té com objectiu aprovar un pressupost que rebi també el suport de Junts per Catalunya

11/10/2022

Pere Aragonès defensa la legitimitat del nou Govern i diu que lluitarà per la independència

Pere Aragonès ha defensat avui la legitimitat del seu govern, després de les acusacions dels seus exsocis de Junts per Catalunya, i ha insistit que no desitja “alimentar polèmiques” ni entrar en “espirals de retret”. El president considera que si un abandona un govern, això no vol dir que aquest govern sigui il·legítim. Declaracions que ha fet en roda de premsa des del Palau de la Generalitat, després de la primera reunió del nou Govern, i que els set nou consellers hagin pres possessió dels seus càrrecs aquest matí.

El president català també ha assegurat que el nou govern continuarà treballant per a la ciutadania. Aragonès ha explicat que el nou executiu té com a objectiu aprovar un pressupost que compti amb un consens general -també amb el suport de Junts per Catalunya-, treballar per pal·liar els efectes de la inflació i afrontar les qüestions de fons, entre elles, la independència de Catalunya i la fi de la repressió.

La qüestió de la Presidència 

La defensa de legitimitat d’Aragonès al seu nou govern també l’ha fet extensible a la Presidència del Parlament. Això, malgrat que la mateixa Laura Borràs s’hagi negat a permetre l’elecció d’una nova Presidència, després de ser suspesa en el càrrec per l’obertura d’un judici per la seva vinculació a un suposat cas de corrupció.

Respecte a si creu que Borràs hauria de permetre aquest relleu, ja que el seu nomenament es va produir en el marc de les negociacions per a l’acord de govern entre ERC i JxCat, Aragonès s’ha limitat a assenyalar que “seria bo que aquesta situació d’interinitat i provisionalitat es pugui resoldre. Però no treu ni un gram de legitimitat a ningú”.

El mandatari ha demanat esperar a veure quin recorregut judicial té el cas de Borràs i, a partir d’aquí, ha dit que ja es prendran les decisions que siguin oportunes i millors per a Catalunya. “En cas que es produeixi una inhabilitació -ha afegit-, ja abordarem en aquest moment la possible decisió”.


La militància de Junts decideix rompre l’aliança amb ERC i sortir del Govern de la Generalitat

11/10/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT