X

Pere Garau s’omple per celebrar un any nou xinès plural i divers

La dansa dels dracs és el principal reclam d'una festa que uneix gastronomia, ball i cultura

11/02/2024

Jaume Vinyas Puiggalí

L’any del drac ja és aquí. Un animal que en la tradició xinesa és sinònim de coratge, força i bona sort.

La plaça de Pere Garau de Palma és l’epicentre d’unes celebracions on hi són presents tots els elements tradicionals, com ara els fanalets vermells, un color amb el qual els xinesos invoquen a la bona fortuna al llarg de l’any que tot just comencen. Qui s’acosti aquí al llarg del dia hi trobarà també paradetes amb gastronomia típica, exhibicions d’arts marcials o tallers d’espiritualitat oriental.

Totes les expressions de la cultura xinesa estan representades en un programa d’actes que s’allargarà fins al capvespre. Però la gran estrella, sense dubte, ha estat el tradicional ball de dracs que ha reunit a centenars de persones. Enguany, la dansa ha comptat amb la col·laboració dels xeremiers de l’OCB. En el programa d’actes d’aquest diumenge també hi trobem fusions de rap mallorquí i xinès, danses tradicionals del nord d’Àfrica i també de l’Amèrica Llatina.

Els organitzadors de la festa ens han assenyalat que s’han preocupat d’encabir-hi totes les cultures presents a la ciutat com un gest per la fraternitat i la convivència.

11/02/2024

Comentaris:

(*) Camps obligatoris