EIVISSA

Perilla el peix local a Eivissa aquest Nadal

Dia 9 de desembre les barques d'arrossegament de Vila hauran esgotat les jornades que poden sortir a pescar segons la normativa europea


A la confraria d’Eivissa hi ha 3 embarcacions que es dediquen a la pesca d’arrossegament. A partir de dia 9 de desembre les barques s’hauran de quedar a port perquè ja hauran esgotat els 170 dies que cadascuna d’elles pot sortir a l’any segons la normativa europea. Asseguren que demanaran més dies per arribar a la campanya de Nadal, però que si finalment no poden no es trobarà calamar eivissenc al mercat, ni d’altres espècies d’Eivissa.

Asseguren que les restriccions no tenen en compte que l’eslora de les barques d’arrossegament de les Pitiüses és petita i que, per tant, la seva capacitat no és la mateixa que la d’embarcacions d’altres indrets, però s’apliquen les mateixes limitacions. Pere Valera, portaveu de Peix Nostrum, destaca a més que amb aquesta normativa veuen el final de les confraries i de la tradició pesquera. Per això, han demanat un estudi al Grup Acció Local de Pesca de l’impacte de les barques d’arrossegament de les Pitiüses per poder demostrar, diuen, que la pesca d’arrossegament a Eivissa i Formentera no és tan agressiva.

 

 

 

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |

recerca
cargando

| Emissió en Directe |