A Porreres hem pogut parlar amb n'Antònia Lliteras, que és una de les darreres dones d'aquell poble del Pla que encara fa la e oberta quan parla
Tradicionalment a Binissalem, i també a Lloseta i Alaró, els habitants pronuncien la e oberta quan parlen, o almanco així ha estat tradicionalment. Un estudi elaborat per la filòloga binissalemera Mireia Pol ha posat de manifest que aquesta manera de parlar està en retrocés especialment entre la gent més jove. Això es deu en gran part pel fet que molts d’aquests joves tenen un dels progenitors no és nascut al poble. Hores d’ara es fa difícil saber si la è binissalemera corre perill, però el que posa de manifest l’estudi és que el parlar dels binissalemers està canviant en aquests darrers anys.
I si a Binissalem hi ha preocupació per la seva manera de parlar, a Biniamar, Ariany i a Porreres se sap que a finals del segle XVIII i a principis del XIX hi havia persones que també feien la “è” quan parlaven. A Porreres hem pogut parlar amb n’Antònia Lliteras, que és una de les darreres dones d’aquell poble del Pla que encara fa la e oberta quan parla.
L'objectiu que persegueix és desbloquejar sòls urbans i urbanitzables per ampliar l'oferta d'habitatges
Una carretera tallada i mobilitzades dues màquines llevaneu