societat

Persones amb discapacitat denuncien que no poden anar a les platges de Palma

El batle José Hila ha dit avui que l'Ajuntament farà el possible per posar-hi solució

Persones+amb+discapacitat+denuncien+que+no+poden+anar+a+les+platges+de+Palma

La plataforma CERMI denuncia que les persones amb discapacitat no poden fer ús de les platges de Palma, perquè no s’hi ofereix els serveis per acompanyar-los fins a l’aigua. Culpen el protocol que ha establert l’Ajuntament per evitar contagis de coronavirus, que qualifiquen de massa restrictiu.

Una dotzena de persones s’han concentrat avui a Ciutat Jardí per protestar per aquesta situació. Un cartell a l’entrada de la platja diu que aquest és un punt d’atenció personalitzada per al bany. Però, aquesta entitat denuncia que ara no és així. Asseguren que els socorristes ja no transfereixen les persones amb problemes de mobilitat a les cadires amfíbies ni els ajuden a entrar dins l’aigua, perquè al·leguen que no poden guardar la distància de seguretat. Els usuaris no hi estan d’acord.

També es queixen que els han limitat el bany a una hora, que es nega l’acompanyament dins la platja a les persones cegues i que no poden utilitzar els banys adaptats. Culpen de la situació al protocol que ha establert l’Ajuntament de Palma durant la pandèmia del coronavirus. El qualifiquen de restrictiu i diuen que no ha estat consensuat amb ells.

Per recuperar els serveis, demanen que l’ajuntament ampliï el servei de neteja dels banys adaptats, perquè es puguin utilitzar i que es desinfectin les cadires amfíbies després del seu ús, a més de dotar de mascaretes, guants i gel desinfectant els socorristes per evitar-hi contagis. El batle José Hila ha dit avui que l’Ajuntament farà tot el possible per millorar el protocol.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Maó obre nova convocatòria d’ajuts contra la crisi i amplia els negocis que hi poden optar

Alguns dels possibles beneficiaris creuen que han de complir massa requisits per accedir-hi

Concentració de l’oci nocturn a Consolat de Mar

Han volgut reclamar al Govern solucions davant la crisi que travessa el sector

Els centres educatius de les Illes ja disposen de plans de contingència

Es preveuen canvis en la realitat dels centres educatius quant a organització i funcionament

El Govern central es mostra obert a allargar els ERTO

José Luis Escrivá també preveu la possibilitat de mesures per als fixos discontinus