X

La pesca de gamba vermella augmenta un 45% en dos anys

Entre l'1 de gener i el 14 d'agost, han arribat 127.000 quilos de gamba de tot tipus a la Llotja de Palma

15/08/2018

La pesca de gamba vermella augmenta un 45%25 en dos anys

La pesca de la gamba vermella coneguda com “de Sóller” es recupera. Després de la mala temporada de 2016, que va encendre totes les alarmes, enguany s’han pescat 118 tones a Menorca i Mallorca, un 45% més que fa dos anys.

Barques d’arrossegament com la de Jaume Joan van patir fa dos anys una de les pitjors temporades de pesca de la gamba, i en especial de gamba vermella, que es recorden. Fins al punt que alguns creien que l’espècie estava en perill. Avui, però, el panorama és un altre. Les dades oficials indiquen que la pesca d’aquest marisc a Mallorca i Menorca ha crescut enguany prop d’un 45% respecte del 2016.

Entre l’1 de gener i el 14 d’agost d’enguany han passat 127.000 quilos de gamba de tot tipus per la Llotja de Palma, que centralitza tota la pesca professional de Mallorca. És un 33% més que l’any passat, quan n’arribaren 95 tones.

La fluctuació de les captures de gamba vermella que arriba al mercat no té una explicació clara. Entren en joc les marees i fins i tot la meteorologia, que condiciona els dies que surten a feinejar les barques. D’altra banda, tot i que un augment de les captures faria preveure una baixada del preu de la gamba a la peixateria, finalment, la llei de l’oferta i la demanda és la que mana.

15/08/2018

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT