El Regne Unit considera provat que llagostes, pops i crancs són animals que senten dolor i angoixa i prohibirà bullir-los en viu
Un estudi britànic diu que les llagostes són animals capaços de sentir dolor i angoixa i per aquest motiu, el Regne Unit prohibirà bullir-les vives. A Menorca, pescadors i cuiners veuen amb expectació la tendència europea de legislar sobre el benestar animal de crustacis i pops i els efectes negatius que pot tenir sobre la seva activitat.
La llagosta és un dels ingredients estrella de la cuina menorquina i part del manteniment del sector pesquer de l’illa, que procura que l’animal arribi viu a la cuina, on és sacrificada segons les necessitats de cada recepta.
Per al cuiner David Coca, els processos per sacrificar la llagosta poden modificar el seu sabor i que sempre s’intenta que la mort sigui el més ràpida possible.
Però de cada vegada són més els països que prohibeixen pràctiques com arrabassar les mordales o bullir en viu, perquè consideren que existeix un patiment innecessari per a l’animal, i exigeixen que abans se l’atordeixi, per exemple, amb una descàrrega elèctrica. El darrer a sumar-s’hi ha estat el Regne Unit, que acaba d’incloure dins la llista d’animals considerats sensibles les llagostes, els pops i els crancs.
Des de la confraria de pescadors de Ciutadella reconeixen que la sensibilitat de la societat respecte aquestes qüestions està canviant, i veuen probable que Espanya acabi aplicant lleis en aquesta línia com estan fent d’altres països europeus.
De moment, l’estudi científic en el qual s’ha basat el Parlament britànic per a la reforma de la seva llei de benestar animal considera provat que les llagostes senten dolor i angoixa, com els animals vertebrats.
El jove jugador de Palma s'entrena i juga a Mèxic des de l'estiu