societat

Pesquers valencians capturen 8.300 kg de cirviola al Canal de Menorca

El Govern investiga els fets i els pescadors recreatius denuncien aquesta pràctica

Imatge de les captures. Font: El Periódico Mediterraneo


L’Associació Mallorquina de Pesca Recreativa Responsable denuncia la pesca per part d’embarcacions valencianes de 8.300 quilos de cirviola al canal de Menorca. El seu president, Bernardí Alba, explica que va rebre trucades d’alguns socis que advertien de la presència d’aquests vaixells. Alba va intentar aleshores localitzar-los a través d’una web a la qual tothom té accés, però els localitzadors de les embarcacions estaven apagats.

Per a Bernardí Alba, aquesta actuació passarà factura als pescadors menorquins, ja que s’han capturat molts peixos en edat reproductiva, assegura.

El Govern coneix els fets i assegura que els està investigant. El director general de pesca, Joan Mercant, avança que s’està analitzant si l’actuació d’aquestes embarcacions ha estat correcte. Al mateix temps, considera que el volum de captures és excessiu i sosté que caldria limitar-lo.

Aquesta és una pràctica habitual, segons denuncia l’entitat ecologista GOB. Expliquen que a vegades embarcacions valencianes, però també catalanes i fins i tot italianes venen a aigües de Balears a pescar. Un fet que perjudica la pesca local i que cal controlar. En aquest sentit, sostenen que l’ampliació de la reserva de biosfera en l’àmbit marí és una bona oportunitat per disposar d’un marc normatiu que eviti aquest tipus d’actuacions.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Favàritx només és accessible des d’aquest dissabte en autobús

La decisió del Consell d'avançar en onze dies l'entrada en servei del transport públic ha provocat el caos circulatori a...

Les pluges més molestes, les de fang

Els negocis de rentar cotxes han tengut un bon dia

“Mou-te” una forma de fomentar el desenvolupament físic i social a la segona i tercera edat

Funciona a 15 municipis amb manco de 4.000 habitants a Mallorca

Els experts alerten als joves de no incórrer en conductes de risc per les festes “perdudes”

La pandèmia, segons projecte jove, ha repercutit en una reducció en el consum de drogues i alcohol