món

Pfizer eleva al 95% l’eficàcia de la seva vacuna

La farmacèutica espera sol·licitar l'autorització d'emergència als Estats Units


La farmacèutica estatunidenca Pfizer va millorar aquest dimecres les dades clíniques de la seva candidata a vacuna contra la covid-19 i espera sol·licitar autorització d’emergència als Estats Units en qüestió de “dies”, amb el que podria convertir-se en breu en la primera vacuna desenvolupada a Occident per a ser administrada entre la població.

Una mica més d’una setmana després d’assegurar que les seves primeres dades provisionals de la fase 3 de proves clíniques indicaven que la seva vacuna era efectiva en un 90%, Pfizer va presentar un nou conjunt de dades que amplien aquesta dada d’efectivitat fins al 95% amb una resposta similar (94%) en casos de persones majors de 65 anys.

A més, la vacuna no va provocar efectes secundaris ressenyables entre els voluntaris als quals li va ser administrada i l’única pega que sembla tenir la candidata de Pfizer és que requereix congeladors ultres-freds, que mantenen els vials a 70 graus sota zero, un obstacle per a la seva distribució i un afegit al seu cost.

Segons el comunicat publicat per Pfizer, en aquesta última avaluació de la fase tres s’han identificat 170 casos confirmats de covid-19, dels quals 162 es van observar en el grup de placebo enfront de 8 en el grup al qual es va administrar la vacuna.

En total, prop de 43.000 persones han participat en aquest assaig a tot el món, dels quals una mica més de 41.000 van rebre una segona dosi el passat 13 de novembre.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Biden ordena el seu primer bombardeig a Síria

Segons l'Observatori Sirià de Drets Humans, almanco 22 milicians haurien mort en l'atac de l'aviació dels Estats Units

Merkel anuncia que la Unió Europea tindrà passaport de vacunació “per a l’estiu”

La Comissió Europea té ara tres mesos per a definir les condicions tècniques d'aquest sistema i els líders confien que...

Nicolás Maduro ordena l’expulsió de l’ambaixadora de la Unió Europea, Isabel Brilhante

Maduro reclama una rectificació de la política de la Unió cap al seu país, després que aquesta hagi aprovat sancions...

Alliberen dues femelles de còndor a Bolívia

Se'ls han col·locat uns aparells amb geolocalitzador per fer-los un seguiment