economia

El Govern fixa en un 3,8% el creixement del PIB d’enguany i un 3,5% en 2018

L'economia de tot l'estat espanyol està igual que a l'inici de la crisi


Les Balears sumen nou trimestres consecutius de millora de l’economia per damunt del 3%. De juliol a setembre, el Producte Interior Brut (PIB) va créixer un 3,7% i s’espera que tanqui l’any en el 3,8%. Per illes, s’espera que les Pitiüses tanquin l’any amb un creixement del 4% i la que manco Menorca, que es preveu que creixi un 3,1% enguany.

El conseller de Treball, Iago Negueruela, ha destacat la importància del fet que el PIB per càpita millori per tercer any consecutiu i que les costes salarials a les Illes augmenten per damunt dels de la mitjana espanyola, la qual cosa prova, segons el Govern, que la millora econòmica es trasllada a tota la població a través de millores salarials.

Per sectors, lidera el creixement el sector serveis, seguit de la construcció, la indústria i el sector agropesquer. Negueruela també ha destacat que el PIB balear està un 9,2% per damunt del de l’any 2008, mentre que l’economia de tot l’estat espanyol està igual que a l’inici de la crisi.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

El Govern vol allargar la temporada turística fins a final d’any

Invertirà més de 3 milions d'euros en promocionar i incentivar el turisme espanyol

‘Boom’ immobiliari a Gènova

Es multipliquen les promocions de xalets de luxe a la zona des Collet del nucli palmesà i les compres de cases per part d'estrangers rics

530 comerços participaran a la campanya “Bons Illes Balears”

Cada ciutadà té dret a 4 bons de 10 euros per gastar en els establiments adherits