Pili Espadas s’acomiada com a jugadora del Collerense 25 anys després

La pionera del futbol femení balear rep entre llàgrimes d'emoció un gran homenatge del club de la seva vida

05/05/2024

La pionera del futbol femení a les Balears, Pili Espadas, s’ha retirat aquest diumenge com a jugadora al club de la seva vida, el Collerense25 anys després, la capitana ha disputat els darrers minuts a la gespa. El seu adeu ha estat una explosió d’emocions.

Només arribar al Camp Municipal des Coll d’en Rabassa, Pili Espadas ja es troba amb la primera sorpresa. Les jugadores del primer equip l’esperen a la porta una hora abans del partit. Al vestidor li han dedicat un mural ple de fotografies dels 25 anys al club. La capitana romp a plorar. Molts de records li venen al cap.

Espadas intenta que el seu darrer escalfament sigui normal, però és impossible. Les llàgrimes i l’emoció tornen a brotar.

La capitana surt al camp vestida de curt i l’espera un gran passadís de tota la seva gent. Els plors continuen quan rep l’ensenya d’or del club. I aquí la teniu, amb 44 anys, corrent per la gespa un quart de segle després del seu debut. Espadas tenia previst disputar pocs minuts al seu darrer partit, però l’esperit competitiu allarga la seva presència a l’onze. Al tram final del matx, amb 0 a 0 al marcador, Espadas està a punt de marcar. Minuts més tard, participa en la jugada que acaba amb gol del Collerense.

Si la gespa de Ca Na Paulina fos natural, avui estaria ben regada per les llàgrimes de la capitana, que ha sortit del partit quan faltaven deu minuts. La capitana penja les botes com a jugadora, però continuarà lligada per molts d’anys al club de la seva vida.