menorca

Les patronals Pime i Ashome assumeixen que el comptador de la temporada no arrencarà per Setmana Santa

La suspensió de la vaccinació massiva ja ha causat les primeres cancel·lacions de reserves als hotels de Menorca

Les+patronals+Pime+i+Ashome+assumeixen+que+el+comptador+de+la+temporada+no+arrencar%C3%A0+per+Setmana+Santa

La suspensió de la vaccinació massiva ja ha causat les primeres cancel·lacions de reserves als hotels de Menorca. La patronal assumeix que el comptador de la temporada no arrencarà amb Setmana Santa, sinó que es posarà en marxa al juny.

A Menorca, no hi ha cap previsió d’obertura de la planta hotelera turística per Setmana Santa. L’illa té tan sols 27 establiments oberts, la majoria hotels de ciutat, hotels boutique i hotels rurals. La decisió del Govern espanyol de suspendre durant 15 dies la vacunació amb Astrazeneca ha generat preocupació a Pime, on creuen que alentirà el ritme de vacunacions, i dubtes a Ashome.

Des d’Ashome confirmen que els ajuts a certs sectors de l’activitat turística arriben amb comptagotes. Consideren injust que es gravi l’Impost de Béns Immobles als hotels que no han generat cap activitat econòmica i reclamen bonificacions fiscals. A Pime, preocupen les conseqüències del tancament perimetral sobre la Setmana Santa.

A Pime, avisen que, després d’un any de pandèmia, les empreses tindran més dificultats per accedir a finançament. Preocupa especialment el cas de les empreses de transport discrecional de passatgers, que no fan feina des de 2019. Denuncien que els ajuts del Govern als autònoms encara no han arribat i que els estatals deixen fora molts sectors. Per si no n’hi hagués prou, les empreses que no s’hagin agafat a la possibilitat d’allargar terminis no podran accedir a la compensació dels crèdits ICO. Allò que sí que ha acceptat el Govern balear és la petició de les patronals menorquines perquè s’apliquin rebaixes d’entre el 50 i el 70% de l’Impost d’Estades Turístiques a les habitatges turístiques vacacionals de l’illa que hagin tingut una ocupació mínima durant 2020, una mesura que s’estendrà també el 2021.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

La suspensió dels vols de Jet2 fa perdre més de 43 mil places turístiques a Menorca

Tot i que és la primera aerolínia que pren aquesta decisió, la patronal hotelera avisa que la resta de turoperadors...

Troben una balena nedant en aigües de Menorca

Aquest rorqual és la segona balena més gran que existeix

Maó descobreix més d’un centenar de refugis antieris de la Guerra Civil

Els investigadors han localitzat les galeries subterrànies arran d'un plànol de l'any 1938, que es troba a l'Arxiu històric del...

Denuncien que la nova escala del port de Ciutadella no permet el pas de persones amb problemes de mobilitat

La Fundació per a Persones amb Discapacitat es queixa que Ports no l'ha consultada