menorca

PIME Menorca lamenta que la nova estratègia de vacunació no inclogui al sector turístic

Una cadena amb 5 hotels ja ha anunciat que farà PCR als clients al mateix establiment


PIME Menorca denuncia que la nova estratègia de vacunació de l’Estat no preveu donar prioritat al sector turístic. Tot i això, la Conselleria de Salut confia que s’acabi tenint en compte la seva petició quan es promogui la vacunació massiva de la població. Mentrestant, els hotelers fan passes per fer de les Balears una destinació segura. Una cadena amb 5 hotels ja ha anunciat que farà PCR als clients al mateix establiment.

Pel que fa al temor que pot generar la presència de la variant britànica a Menorca, el sector hoteler continua treballant perquè l’illa es percebi com a una destinació segura. Per exemple la cadena PRINSOTEL, amb 4 establiments a Mallorca i un a Menorca, contractarà personal sanitari per poder fer, en els mateixos hotels, PCR o test d’antígens als clients quan els països d’origen així ho exigeixin. És una part fonamental de la seva estratègia de promoció. Paral·lelament l’Associació Hotelera de Menorca insisteix en la necessitat que es posi en marxa un Pla de rescat pel sector, en sentit ampli. Fa mesos que fan feina amb el Consell i el Govern per dissenyar-lo i exposen que la illa, Balears i l’Estat no poden quedar enrere quan -asseguren- la resta de països europeus ja el tenen. Un pla en què destaquen la petició d’ajornaments o eliminacions de certs impostos i taxes que ja han transmès a responsables de totes les administracions.

PIME Menorca denuncia que en l’actualització de l’estratègia de vacunació no s’hi inclogui un pla adreçat al sector turístic. Responsables de la conselleria de Salut informen que ho van traslladar al Ministeri, a través del consell interterritorial, fa dues setmanes. Esperen que aquest compromís sigui una realitat quan es pugui començar a vacunar de forma massiva.

D’altra banda el Parlament ha aprovat, per unanimitat, una proposta del Grup Popular, perquè es mantingui l’exigència de PCR en origen als turistes (tant nacionals com internacionals) fins i tot més enllà de la finalització de l’estat d’alarma, prevista, ara mateix, per al 9 de maig.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Més de 500 locals de Menorca abaixaran les persianes enguany

Les immobiliàries confien que l'interès de súbdits italians per establir-se a l'illa i obrir nous negocis pot ajudar a renovar un comerç tradicional en decadència

Alumnes d’Alaior participen d’un projecte per detectar la presència de microplàstics a la mar

Es calcula que 750 milions de microplàstics suren a la mar entre Menorca i Mallorca

La batlessa de Sant Lluïs condiciona la compra de Sa Tanca a l’acord de tots els grups municipal

L'oposició demana un ple extraordinari per recollir més informació del projecte finançat amb l'Impost de Turusme Sostenible

Ashome creu que el calendari de la desescalada al Regne Unit és una bona eina per fer un pla de reobertura turística

Els hotelers menorquins demanen formar part de les decisions que prenguin Govern i Consell