economia

PIMEM alerta dels perills de la deslocalització de Majorica

El president de la patronal de Manacor, Mateu Català, ha recordat també que "es tracta de l'empresa més mítica i productiva " de Manacor


La Federació de la petita i mitjana empresa de Mallorca (Pimem) ha sol·licitat aquest diumenge que l’oferta per a Majorica passi per evitar la deslocalització de l’empresa, mantenir el nombre màxim de llocs de treball i mostrar sensibilitat pel que la marca representa.

PIMEM ha demanat un esforç especial a les parts implicades en el futur de Majorica perquè es considera “indispensable” que les ofertes per a l’empresa compleixin, almanco, tres requisits: “mantenir el màxim nombre de llocs de treball, mantenir la producció a Manacor i que se doni prioritat a inversors mallorquins amb coneixement i sensibilitat sobre el que representa la marca per a Manacor i Mallorca en general”.

El president de Pimem, Jordi Mora, ha assegurat que la situació “és un nou toc d’atenció a l’economia balear que, de continuar perdent teixit industrial i de no bolcar més esforços a ajudar a la indústria, el futur de Mallorca quedarà encara més condicionat a les fluctuacions del sector turístic amb el que això comporta de risc”.

Tant la Federació a nivell de Mallorca com la mateixa delegació de Manacor de Pimem han considerat un veritable cop a la indústria de la capital del Llevant la possibilitat que es produeixi el tancament de la producció de la fàbrica Majorica.

Sobre aquest tema, el president de la patronal a Manacor, Mateu Català, ha recordat que “es tracta de l’empresa més mítica i productiva de la ciutat i que va ser veritable centre d’acolliment laboral per a moltes dones que deixaven el camp, arribant-se a dir que a cada casa hi havia una perlera”.

Majorica dona treball a unes 300 persones i des de la seva fundació l’any 1890 ha estat, segons el president de l’Associació d’Empreses de Productors de Balears (Aepib), Biel Huguet, “un referent de marca amb molta capacitat productiva i forta generació i manteniment de llocs de treball”.

Per a Huguet, “mantenir aquesta estructura durant tants anys, malgrat les adversitats i notícies negatives que arribaven, només demostra que es tenen bons fonaments empresarials i comercials i s’hauria d’aprofitar al màxim la seva experiència i coneixement per garantir la seva permanència a Manacor i viabilitat com a indústria referent”.


El Govern confia que es mantenguin el màxim de llocs de feina en la venda Majòrica
Els sindicats vetllaran per garantir el màxim de llocs de feina en la compravenda de Majòrica
El jutge autoritza la venda de Majorica

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

27 treballadors de TUI a Balears seran acomiadats de manera forçosa

En total l'ERO afectarà un màxim de 163 treballadors a tot Espanya

El Govern vol que les ajudes arribin al 100% d’agències de viatges, transportistes i lloguer de cotxes

Segons AVIBA, l'Executiu podria fer una bestreta una vegada que s'hagi presentat tota la documentació de les ajudes

Ciutadella permetrà que els bars i restaurants des Born ampliïn les seves terrasses damunt la plaça

L'Ajuntament aprovarà aquest dijous un canvi de normativa que només es podrà aplicar mentre l'ocupació dels locals segueixi restringida

Els restauradors mallorquins demanen interiors oberts a partir del 26 “sí o sí”

PIMEM i AREMA acusen el Govern de prendre decisions equivocades i contradictòries i denuncien un greuge comparatiu amb el sector...