economia

PIMEM i CAEB donen suport a les mesures econòmiques del govern central

Aprovat un primer tram de 20.000 milions d'euros d'avals a crèdits per a les empreses

PIMEM+i+CAEB+donen+suport+a+les+mesures+econ%C3%B2miques+del+govern+central

Amb l’economia espanyola paralitzada per l’estat l’alarma, el govern central ha aprovat avalar crèdits bancaris per valor de 20.000 milions d’euros mijançant l’Institut de Crèdit Oficial (ICO). Aniran destinats a donar liquiditat a les empreses i la meitat, 10.000 milions, seran per a les petites i mitjanes empreses i els autònoms. Són més del 90 per cent del teixit empresarial de les Balears i molts d’ells afronten un tancament obligatori. La PIMEM creu que la mesura és encertada perquè “servirà per poder pagar factures i personal”, diu el seu president, Jordi Mora.

Per evitar el tancament d’empreses i l’acomiadament de treballadors, Mora demana que s’agilitzi al màxim la tramitació dels avals de l’ICO. La CAEB també dona suport a la mesura aprovada pel consell de ministres però demana a totes les administracions que en aquesta situació d’emergència acceptin ajornar el pagament d’impostos “perquè les empreses estan en un moment molt complicat, on s’estan fent expedients temporals de regulació, i necessiten liquiditat per tirar endavant”, diu la presidenta de CAEB, Carmen Planas.

L’executiu està analitzant declarar una moratòria del pagament dels lloguers de l’habitatge. La PIMEM demana que també es pugui aplicar als lloguers de locals comercials naus industrials. El govern central també estudia també donar ajudes a un dels col·lectius més vulnerables: les treballadores domèstiques, que no tenen dret a cobrar prestacions d’atur.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Treballadors afectats pels ERTO protesten a Ciutadella pel retard en cobrar del SEPE

Diuen que el servei està col·lapsat i que els costa fins i tot ser atesos

Les obres visades a Mallorca cauen al 2020 després de cinc anys a l’alça

Els constructors insisteixen a reclamar més agilitat en la tramitació de llicències

La Mancomunitat del Pla contracten 108 treballadors a través de SOIB Reactiva

La majoria d'ofertes corresponen a peons d'obra pública, netejadors i administratius... però també hi entren perfils professionals com arxiver, tècnic...

L’excedent de vi dels cellers de les Illes afecta greument els petits productors

Litres i litres de vi mallorquí estan sense vendre. Les vinyes varen produir el que tocava, però sense turistes i...