economia

PIMEM i CAEB donen suport a les mesures econòmiques del govern central

Aprovat un primer tram de 20.000 milions d'euros d'avals a crèdits per a les empreses

PIMEM+i+CAEB+donen+suport+a+les+mesures+econ%C3%B2miques+del+govern+central

Amb l’economia espanyola paralitzada per l’estat l’alarma, el govern central ha aprovat avalar crèdits bancaris per valor de 20.000 milions d’euros mijançant l’Institut de Crèdit Oficial (ICO). Aniran destinats a donar liquiditat a les empreses i la meitat, 10.000 milions, seran per a les petites i mitjanes empreses i els autònoms. Són més del 90 per cent del teixit empresarial de les Balears i molts d’ells afronten un tancament obligatori. La PIMEM creu que la mesura és encertada perquè “servirà per poder pagar factures i personal”, diu el seu president, Jordi Mora.

Per evitar el tancament d’empreses i l’acomiadament de treballadors, Mora demana que s’agilitzi al màxim la tramitació dels avals de l’ICO. La CAEB també dona suport a la mesura aprovada pel consell de ministres però demana a totes les administracions que en aquesta situació d’emergència acceptin ajornar el pagament d’impostos “perquè les empreses estan en un moment molt complicat, on s’estan fent expedients temporals de regulació, i necessiten liquiditat per tirar endavant”, diu la presidenta de CAEB, Carmen Planas.

L’executiu està analitzant declarar una moratòria del pagament dels lloguers de l’habitatge. La PIMEM demana que també es pugui aplicar als lloguers de locals comercials naus industrials. El govern central també estudia també donar ajudes a un dels col·lectius més vulnerables: les treballadores domèstiques, que no tenen dret a cobrar prestacions d’atur.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Govern i agents socials escenifiquen unitat davant la crisi econòmica

El document signat inclou mesures genèriques per protegir el teixit empresarial i els llocs de feina

L’oferta de restauració del Llatzaret haurà d’esperar a tenir un parc solarc solar i depuradora

Rehabilitar els edificis existents costarà devers 20 milions d'euros

El Grup Playa Sol oferirà el 40% de la seva ocupació durant el mes de juliol a Eivissa

Els hotels New Algarb, Dreams i Jabeque Soul han obert amb 600 habitacions aquest divendres

L’aeroport d’Eivissa augmenta les operacions un 770% en 15 dies

Es l'aeroport europeu que més incrementa l'activitat