economia

Pla de xoc per mitigar els efectes de l’atur durant l’hivern

El Govern preveu una inversió de 72,4 milions que beneficiaran 33.000 treballadors


La Mesa de Diàleg Social ha aprovat el Pla de Xoc per a l’Ocupació presentat pel Govern que preveu una inversió de 72,4 milions d’euros en el període 2020-2021. El pla preveu tenir un impacte directe en 33.000 persones desocupades i en situació de vulnerabilitat pels efectes econòmics de la pandèmia del coronavirus.

Un dels eixos principals del Pla de Xoc és la contractació directa de 2.700 desocupats, durant quatre mesos, principalment per part de consells insulars i ajuntaments. Els beneficiaris seran persones que han perdut la feina per culpa de la pandèmia, desocupats de llarga durada, menors de 30 anys i dones víctimes de la violència masclista.

El Pla de Xoc vol arribar fins a les 3.700 contractacions amb programes de formació a empreses amb compromís de contractació.

Es destinen 27 milions a formació, amb uns 9.000 beneficiaris. Hi inclouen la formació dual i la formació a persones afectades pels ERTOs, i també l’adaptació del SOIB als nous col·lectius afectats per la crisi.

La taula de diàleg social també ha acordat que ja no sigui obligatori un informe d’inspecció laboral perquè una empresa es beneficiï d’un ERTO. L’informe serà potestatiu a partir d’aquest moment. És una mesura destinada a agilitzar la tramitació dels expedients de regulació temporals d’ocupació.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |

recerca
cargando

més contingut relacionat

Balears vol liderar amb la nova llei turística un canvi de model responsable en matèria laboral i mediambiental

La futura llei suposarà una inversió de 55 milions d'euros procedents dels Fons Europeus. El Govern ha presentat la nova...

Unió Kellys Balears aplaudeix la nova llei turística per l’obligatorietat d’instal·lar llits elevables als hotels

El col·lectiu assenyala que les malalties professionals relacionades amb l'esquena i els genolls són freqüents en el col·lectiu, a causa...

Multa de 24.000 euros a Ryanair per cobrar l’equipatge de cabina

La Direcció General de Consum de Balears ha multat l'aerolínia amb aquesta sanció després de considerar el cobrament de l'equipatge...

Eivissa s’enfoca a atreure més turisme espanyol a la fira Fitur

Es potenciarà l'illa com a destinació esportiva