societat

A les basses de reg i als safaretjos, plataformes per salvar les aus

Durant l’any 2021, 23 aus han mort a les Illes Balears després de caure dins l’aigua, la meitat d’elles rapinyaires

CAIB


La Conselleria de Medi Ambient i Territori i la Fundació Natura Parc animen als propietaris de basses de reg i safareigs a instal·lar-hi plataformes salvaocells per reduir la mortalitat de la fauna. Aquestes zones són un reclam per a les aus, que s’hi acosten per beure i refrescar-se. Alguns animals, i especialment els ocells esgotats o ferits, no poden sortir de l’aigua i moren ofegats.

Durant l’any 2021, 23 aus han mort a les Illes Balears després de caure dins l’aigua, la meitat d’elles rapinyaires. Sis han estat xoriguers, tres milanes, seguits d’un exemplar d’àguila peixatera, miloca, àguila coabarrada, àguila calçada i mussol banyut. Però també ha afectat altres espècies protegides com el sebel·lí.

Una de les accions del projecte Aquila a-Life és reduir les amenaces a què s’enfronta l’àguila coabarrada, espècie diana del projecte, com és l’ofegament accidental. Tot i que d’aquestes accions també en surten beneficiades altres espècies.

És per això que, en el marc del projecte Aquila a-Life, la fundació i la Conselleria faciliten la col·locació de plataformes, sigui sol·licitant-ne la fabricació al correu fnpaquila@gmail.com o oferint la informació de com construir-ne una, que es pot trobar en el següent enllaç. Les plataformes es col·loquen a les basses de reg i safareigs que es troben més aïllats d’entorns amb activitat humana, que són els que principalment visiten les aus.

Des del 2020 la Fundació Natura Parc ja ha instal·lat 37 plataformes, 25 a finques privades i 12 a finques públiques a petició del Servei de Protecció d’Espècies, com Menut, Binifaldó, Ses Figueroles i al parc natural de la Península de Llevant.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |

recerca
cargando

més contingut relacionat

Nou espai web per a agilitar els tràmits relacionats amb la Covid-19

El nou portal aborda els "aspectes més burocràtics" que "no són estrictament sanitaris" generats per la covid

El Sindicat de Llogaters d’Eivissa detecta un augment de les persones interessades a ocupar immobles a l’illa

L'Associació Professional d'Immobiliàries de les Pitiüses afirma que l'ocupació d'habitatges és un fet puntual i que els propietaris prefereixen renovar...

El Govern crida als familiars de víctimes del franquisme a Manacor per recollir mostres d’ADN

També se'ls convida que expliquin tot el que recorden sobre la vida i la mort de les víctimes, i se'ls...

No hi ha una fotografia real de la transmissió de la covid: Hi ha comunitats que compten els autotests de farmàcia i d’altres que no

La ministra de Sanitat, Carolina Darias, recorda a les comunitats que és obligatori comunicar els test d'autodiagnòstics positius perquè han...