X

Plataformes de lloguer turístic adverteixen que la nova llei balear pot contradir legislació superior

El Govern, però, no permetrà que cap tipus d'oferta vacacional incompleixi la llei i desmenteix que es tracti d'economia col·laborativa

22/06/2017

Plataformes de lloguer turístic adverteixen que la nova llei balear pot contradir legislació superior

Les principals plataformes de lloguer vacacional asseguren observar amb molta atenció la reforma de la llei turística que regularà la seva activitat. Reunides en un debat organitzat per la Universitat de les Illes Balears (UIB), han advertit que plantaran cara a l’obligació de fer constar a les webs el número de llicència de l’habitatge atorgat per la Conselleria. Asseguren que el Govern no té competències en aquesta matèria i recorden el cas de Catalunya, on han recorregut un article molt semblant davant els tribunals.

La directora general de Turisme, Pilar Carbonell, ha advertit que no permetrà que cap tipus d’oferta vacacional incompleixi la llei i desmenteix que es tracti d’economia col·laborativa.

Segons les xifres de Homeaway, els lloguers a les Balears mouen 1.000 milions d’euros anuals a les Illes. AirBNB declara 550 milions de facturació i uns ingressos mitjans de 6.800 euros anuals per als anfitrions.

Durant el debat, el president de l’Associació Hotelera d’Alcúdia-Can Picafort ha acusat el lloguer vacacional d’haver trencat l’equilibri entre turistes i residents per la massificació que causen durant l’estiu, i de reduir la qualitat del turisme balear.

22/06/2017

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT