Ple de victòries per als representants balears de la LEB Plata

L'Hestia Menorca, el Class Sant Antoni i el Fibwi Palma traspuen solidesa i determinació davant rivals de màxima exigència

22/01/2023

Ple de victòries dels equips balears de la LEB Plata. L’alegria, però, no va ser absoluta a Menorca. El líder va patir la baixa del seu màxim anotador, Edwin Jackson. Una lesió que preocupa a una setmana de jugar la final de la Copa.

La lesió d’Edwin Jackson va enterbolir la catorzena victòria de l’Hestia Menorca (69-55). L’internacional francès, que havia encetat el marcador, es va rompre en aquesta acció de contraatac. El màxim anotador del líder va demanar el canvi i ja no va tornar.

L’equip va assumir la baixa i va mostrar la seva millor versió defensiva. I en atac, Nacho Arroyo i Pol Molins van assumir els galons. L’exterior del Masnou va anotar 28 punts i la victòria mai no va perillar.

Bogeria ofensiva a Sa Pedrera (96-92). El Class Sant Antoni, amb sis jugadors que anotaren deu o més punts, i l’Alginet van oferir un partit d’alternances contínues. En l’intercanvi final de cops, l’experiència, lectura de joc i capacitat resolutiva de Jordi Grimau, màxim anotador local amb 19 punts, va fermar el triomf i manté la tercera plaça per als de Carles Flores.

Victòria a domicili del Fibwi Palma, que va assaltar la pista de l’Hospitalet (85-92) amb una bona posada en escena. L’equip de Pau Tomàs adquirí un màxim avantatge de 16 punts al tercer quart. Però els locals hi van reaccionar fins a situar-se a només tres punts al darrer minut. Anyeuri Castillo, autor de 27 punts, va decidir a les darreres possessions. El Palma es consolida així en les places per la fase d’ascens.