X
10

El 23% de la població de les Illes Balears realitza un consum d’alcohol de risc

L'alcoholisme produeix la mort d'un de cada set homes i una de cada tretze dones a Europa

22/06/2017

El 23%25 de la població de les Illes Balears realitza un consum d’alcohol de risc

/ISTOCK

El 23% de la població de les Illes Balears de 18 a 65 anys realitza un consum d’alcohol considerat de risc. Així mateix, el 10,2% dels enquestats consumeix alcohol quatre o més vegades a la setmana i el 13% afirma fer-ho de dues a tres vegades a la setmana.

Malgrat aquestes xifres, el 75,9% dels bevedors a les Balears qualifica el seu consum d’alcohol com a baix o molt baix i el 21,7% com a moderat. Només l’1,9% creu que el seu consum d’alcohol és alt.

En aquest context, Socidrogalcohol alerta que la població balear adulta beu més alcohol del que creu i, a més, no té consciència de risc entorn del consum d’alcohol.

Segons ha explicat el president de Socidrogalcohol Balears, coordinador UCA de GAPM i metge de UCA II i UCA Jove, Juan Manuel Alonso Ramis, “la normalització del consum és la raó per la qual no existeix consciència de risc. Culturalment està permès, fins i tot fomentat i es minimitzen els riscos que porta associat el consum d’alcohol”.

“Els professionals que treballem en addiccions sabem que l’alcohol és la primera droga atesa en les Unitats de Conductes Addictives (UCA), no obstant això, socialment existeixen moltes dificultats per etiquetar l’alcohol com a droga. Convé recordar que tota persona, independentment de l’edat, sexe, poder adquisitiu… pot patir un problema d’addicció a l’alcohol”, ha afegit.

Segons l’estudi Lundbeck ‘Percepció i Coneixement de l’Alcoholisme a Espanya’, realitzat per Madison Market Research, més d’un de cada cinc balears de 18 a 65 anys realitza un consum d’alcohol considerat de risc.

A més, el 33,3% pensa que l’alcohol pot tenir efectes beneficiosos per a la salut sempre que el consum sigui moderat, mentre que el 59,8% dels qui realitzen un consum d’alcohol de risc no s’ha preocupat mai per la quantitat d’alcohol que ingereix.

L’alcohol produeix la mort d’un de cada set homes i una de cada tretze dones a Europa -sent responsable del 3,6% de les defuncions al nostre país- i es relaciona amb el risc de desenvolupar més de 200 malalties, segons l’últim informe de l’OMS sobre la situació mundial de l’alcohol i la salut en el 2014.

22/06/2017

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT