Vanesa Marquès, guanyadora de la grossa de Nadal l’any passat: “Soc una rica amb mentalitat de pobre”
Com ha canviat la vida de la guanyadora de la Grossa de Nadal de Ciutadella, un any després?
L'arquitecte Miquel Fiol reivindica els parcs i jardins d'aquests municipis com element de resiliència contra el canvi climàtic
De 30 municipis de Mallorca amb pocs habitants, només 5 compleixen amb l’espai lliure per persona exigit. Són Costitx, LLubí, Sineu, Lloseta i Binissalem. Són 2 metres quadrats per persona per a poblacions de manco de 3.000 habitants i 5 metres quadrats, la resta, per normativa, que, explica l’arquitecte, Miquel Fiol, queda, molt per davall de les recomanacions internacionals, que són de 10/15 metres quadrats per persona.
Miquel Fiol ha estudiat les característiques dels espais lliures a pobles mallorquins, baixos en quantitat i també, en qualitat, diu “veim una taca verda en què està posat espai lliure i, realment és un aparcament. Aquests metres s’haurien de comptabilitzar d’una altra manera”
Per a Fiol, cal repensar els parcs infantils sense ombra i sol de cautxú negre o els carrers sense arbrat “els parcs, jardins i les places no són espais neutres sinó que han de ser espais resilients que han d’afavorir-nos davant d’aquestes condicions noves que tenim ara”.
Fiol proposa guanyar els solars abandonats dins dels pobles per a la gent i adaptar-los amb vegetació autòctona.
Segons l’estudi, pobles com Montuïri, Petra, Vilafranca, Búger o Lloret són especiament vulnerables al canvi climàtic, per la manca d’espai lliure arbrat.
Com ha canviat la vida de la guanyadora de la Grossa de Nadal de Ciutadella, un any després?
Ho fa per versionar 'Have you ever seen the rain' del grup Credence Clearwater Revival
La Guàrdia Civil investiga les circumstàncies en les quals va ocórrer la mort violenta de l'home, de 34 anys
Una dona de 55 anys ha estat traslladada al Mateu Orfila