Professora destinada a Mallorca: “Mai no hauria pensat que trobar casa aquí seria pitjor que a Formentera”
Davant la desesperació, sospesa la idea de renunciar a la plaça i tornar a ca seva, a Extremadura
L'arquitecte Miquel Fiol reivindica els parcs i jardins d'aquests municipis com element de resiliència contra el canvi climàtic
De 30 municipis de Mallorca amb pocs habitants, només 5 compleixen amb l’espai lliure per persona exigit. Són Costitx, LLubí, Sineu, Lloseta i Binissalem. Són 2 metres quadrats per persona per a poblacions de manco de 3.000 habitants i 5 metres quadrats, la resta, per normativa, que, explica l’arquitecte, Miquel Fiol, queda, molt per davall de les recomanacions internacionals, que són de 10/15 metres quadrats per persona.
Miquel Fiol ha estudiat les característiques dels espais lliures a pobles mallorquins, baixos en quantitat i també, en qualitat, diu “veim una taca verda en què està posat espai lliure i, realment és un aparcament. Aquests metres s’haurien de comptabilitzar d’una altra manera”
Per a Fiol, cal repensar els parcs infantils sense ombra i sol de cautxú negre o els carrers sense arbrat “els parcs, jardins i les places no són espais neutres sinó que han de ser espais resilients que han d’afavorir-nos davant d’aquestes condicions noves que tenim ara”.
Fiol proposa guanyar els solars abandonats dins dels pobles per a la gent i adaptar-los amb vegetació autòctona.
Segons l’estudi, pobles com Montuïri, Petra, Vilafranca, Búger o Lloret són especiament vulnerables al canvi climàtic, per la manca d’espai lliure arbrat.
Davant la desesperació, sospesa la idea de renunciar a la plaça i tornar a ca seva, a Extremadura
Es tracta de la sisena mort per accident de trànsit a Menorca enguany, el pitjor any de la darrera dècada
Va estar involucrat i va ser el principal sospitós de la desaparició de Toni Llabrés, propietari de la finca assaltada
Una empresa amb capital dels Emirats Àrabs vol invertir 200 milions d'euros per produir energia per exportar