economia

Pocs nous casos de COVID-19 importats a Alemanya estan lligats a Espanya

La majoria d'afectats han passat les seves vacances a Kosovo (més de 1.000 casos en les darreres quatre setmanes), però també a Turquia, Sèrbia i Bulgària

/EFE


Espanya, malgrat ser el primer destí vacacional dels alemanys, no és un dels principals responsables del repunt dels casos de coronavirus importats, segons dades de les autoritats sanitàries alemanyes.

L’Institut Robert Koch (RKI), centre epidemiològic de referència a Alemanya, estima que entorn d’un de cada tres nous casos de COVID-19 registrats al país es deu a persones que han passat les seves vacances a l’estranger, informa aquest divendres el diari “Süddeutsche Zeitung”.

D’aquests, la majoria dels nous casos importats van passar les seves vacances a Kosovo (més de 1.000 casos en les darreres quatre setmanes), seguits pels positius després de viatjar a Turquia, Sèrbia i Bulgària.

Espanya, per part seva, que assumeix entorn del 13% dels viatges estivals alemanys, tan sols va aportar 107 casos a la xifra de casos importats del RKI, malgrat l’alerta social que van causar el juliol unes imatges virals sobre festes a Mallorca sense mesures de seguretat.

Alemanya ha designat en les darreres setmanes Catalunya, Aragó, Navarra, País Basc i Madrid com a zones de risc. El Ministeri d’Afers exteriors no recomana viatjar a aquestes comunitats autònomes pel repunt de casos de coronavirus, que han superat els cinquanta nous casos per cada 100.000 habitants al llarg d’una setmana.

Uns 130 països es troben en la llista de zones de risc que elabora el RKI.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Llum verda al projecte de fusió de CaixaBank i Bankia

Els sindicats asseguren que, amb l'operació, es podrien perdre molts de llocs de feina i tancarien sucursals a les Balears

La nova Caixabank dominarà el negoci bancari a les Balears

El domicili social del principal accionista del nou banc, la Fundació La Caixa, és a Palma des de 2017

Vaga dels treballadors de Telecomunicaciones de Levante per la baixada de salari

El personal diu que l'empresa, subcontracta de Movistar, els vol rebaixar el sou un 40%

Caixabank sobre Bankia: “per casar-se en temps difícils és important escollir la parella correcta”

Entre la plantilla de les dues entitats hi ha preocupació pels possibles acomiadaments