societat

Sindicats dels tripulants aeris d’EasyJet i Ryanair: “Les companyies no han enviat les llistes dels serveis mínims”

Els treballadors de les dues companyies asseguren que no se'ls respecta el dret de vaga


Treballadors d’EasyJet i de Ryanair s’han concentrat aquest divendres a l’exterior de la terminal de sortides de l’aeroport de Sonsantjoan, per denunciar que cap de les dues companyies respecta el seu dret a vaga. Segons ha informat un representant d’USO per a EasyJet a Palma, Miguel Tuero, “s’esperava una major participació dels treballadors a la vaga. Tanmateix, i per desgràcia la companyia ha vulnerat el dret de vaga d’aquests, ja que no ha enviat la llista dels que havien de cobrir els serveis mínims, que s’havien previst en el 51%”.

Segons Tuero, les principals reivindicacions dels treballadors d’EasyJet són “reprendre la negociació col·lectiva”, després que aquesta “s’hagi estancat”, i que el nou conveni “estableixi una equiparació salarial entre els treballadors que la companyia té a diferents països europeus”. En el cas que no s’aconseguís l’equiparació salaria, ha dit Tuero, “els treballadors demanen que, almanco, no hi hagi disparitats salarials tan elevades com les actuals”.

“No pot ser que a Espanya un treballador cobri 950 euros i un d’Alemanya, amb el mateix rang en cobri 1.983 i que, a més, l’argument que esgrimeix la companyia sigui que el cost de vida del nostre país és menys elevat”, ha explicat Miguel Tuero.

Des d’USO destaquen que “gairebé la totalitat de la plantilla ha rebut una carta per operar vols protegits” i que Easyjet “ha seguit el model de Ryanair”, que consisteix a “no respectar el decret de mínims i vulnerar el dret de vaga dels tripulants”. Per aquest motiu, USO està analitzant el decret per emprendre accions legals. El Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana ha establert uns serveis mínims del 57% a l’aeroport de Barcelona, del 56% a l’aeroport de Màlaga i del 51% a l’aeroport de Palma.

No obstant això, des de la companyia aèria han assegurat que cap de les cancel·lacions registrades aquest divendres han tingut com a motiu la vaga de treballadors, sinó que han estat provocades per altres circumstàncies. Així, segons puntualitzen, en el cas de l’aeroport de Palma les cancel·lacions han vingut derivades d’un problema informàtic al Regne Unit.

La vaga

La normalitat ha estat la tònica dominant a l’aeroport de Palma durant tot el matí. Als taulells de facturació de Ryanair s’hi ha vist l’activitat d’un dia normal i els passatgers gairebé no han notat els efectes de la vaga. No hi ha hagut cancel·lacions destacades en la trentena de vols programats. però sí alguns retards, quinze en les sortides i vint-i-un en les arribades. Alguns passatgers han avançat l’arribada a l’aeroport per si de cas.

Als taulells d’EasyJet molta tranquil·litat també durant tot el matí. Alguns passatgers ni s’han temut que hi havia vaga. A la una del migdia, la companyia ha informat que s’han cancel·lat quatre vols d’un total de vuit, a causa de la vaga dels tripulants

Avui és el penúltim dia de vaga a Ryanair i el primer dels 6 programats pels treballadors d’EasyJet d’aquest mes de juliol.

 

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |

recerca
cargando

| Emissió en Directe |


més contingut relacionat

Canvi de tendència a Magaluf: menys sancions per balcòning que a 2019

Durant el juliol se n'han tramitat tres, cinc manco que al mateix mes de 2019. Segons l'ajuntament de Calvià, el...

Primer Lluc a peu sense restriccions després de la pandèmia

Amb el diploma a la mà, alguns es dirigeixen al fisioterapeuta; altres descansen a l'ombra i amb els peus en...

El centre de Palma arriba als 37 graus

Els residents i visitants procuren protegir-se de les altes temperatures com poden

L’Ajuntament d’Eivissa reprèn les gestions per regular els fondejos de Talamanca

Ha demanat una reunió amb el Govern per aconseguir l'aprovació del Ministeri per a la Transició Ecològica, que esperen des...