política

Podem i PSOE volen aprofitar la tramitació de la llei d’habitatge per agilitar la construcció urgent d’un camp de futbol i un institut a Eivissa

MÉS ha garantit el seu suport a l'esmena

La vicepresidenta primera i diputada d'Unides Podemos, Gloria Santiago, al Parlament. /EUROPA PRESS


Unides Podem i PSOE presentaran una esmena a la Llei d’Habitatge, actualment en tramitació, per a agilitar la construcció a Eivissa de dues infraestructures considerades “urgents” per a aquests dos partits, com un nou institut i un camp de futbol.

Segons han destacat en un comunicat conjunt, les formacions polítiques han registrat una esmena a aquesta llei en la qual s’exposa que les necessitats socials de la ciutat són creixents i s’ha de donar una resposta àgil a la manca d’equipaments públics, entenent que d’aquesta manera es donarà resposta a una demanda social i s’impulsarà, no sols l’educació pública, sinó també “una activitat econòmica alternativa al turisme com és l’esport”.

La vicepresidenta primera i diputada d’Unides Podemos, Gloria Santiago, ha assegurat que “l’interès general ha de prevaler davant la burocràcia i per això se sol·licita agilitar els tràmits perquè Eivissa tingui un institut nou”. “L’administració ha de servir, no obstaculitzar”, ha assenyalat Santiago, recordant que les necessitats d’Eivissa en infraestructures educatives i residencials són d’una “emergència” coneguda en tot el territori nacional.

Per part seva, la portaveu del Grup Parlamentari del PSOE, Pilar Costa, ha explicat que, analitzada la urgència de construir un nou centre educatiu i equipaments esportius a la ciutat, es va entendre més que justificada aquesta esmena, que “el que fa és simplificar la tramitació ordinària, donant ja als terrenys la qualificació de sòl urbà que necessiten per a poder desenvolupar-se les obres i que igualment rebran amb el Pla General d’Ordenació Urbana actualment en tràmit”.

“És una bona notícia per a la ciutat d’Eivissa i per a tota la societat que es posi en marxa aquesta esmena, ja que redueix temps i burocràcia per a projectes importants que les administracions volen fer de manera immediata”, ha insistit Costa.

Esmena amb cinc punts

Segons han informat Unides Podem i PSOE, l’esmena té cinc punts que suposen la declaració d’inversió d’interès autonòmic del nou institut, així com la seva posterior connexió amb el centre d’educació infantil i primària de Can Cantó, duplicant la capacitat de l’actual escoleta municipal de Can Cantó per a incorporar a l’espai més places d’educació 0-3 anys.

A més, els terrenys quedaran automàticament qualificats com a sòl urbà i la construcció de l’institut i les instal·lacions esportives no dependrà del desenvolupament territorial o urbanístic ni dels corresponents instruments de gestió.

Quant a l’institut, bastarà amb l’aprovació del projecte per part del Consell de Govern, previ informe de l’Ajuntament d’Eivissa, mentre que el nou equipament esportiu necessitarà de la tramitació establerta per la normativa urbanística i del règim local que sigui aplicable.

Unides Podem i PSOE ja han informat a MÉS, el seu soci de govern autonòmic, sobre la presentació d’aquesta esmena i la formació ha garantit el seu suport.

Així i tot, les forces d’esquerra han confiat en un “recolzament majoritari” a l’esmena en el Parlament, entenent que aquesta esmena no suposa cap perjudici per a ningú i ajudarà a millorar els equipaments educatius i esportius de la ciutat i, per tant, servirà per a donar millor servei a la ciutadania.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Podem i MÉS s’atribueixen mèrits en el factor d’insularitat mentre l’oposició insisteix en aprovar la fiscalitat del REIB

El PP reconeix que els 110 milions del factor d'insularitat sembla "a priori" una xifra "raonable" però assenyala que si...

Les claus per entrendre què és el “factor d’insularitat” i on s’ha d’invertir

La Comissió Mixta d’Economia i Hisenda ha tancat un acord: 183 milions d'euros que s'inclouran als PGE del 2022

Acord de 183 milions d’euros pel “factor d’insularitat” de les Illes Balears als PGE del 2022

110 milions són pel factor d'insularitat i que cada any s'incorporarà amb l'evolució fixada en la Llei del Règim Especial...

Marc Pérez-Ribas s’estrena a la reunió de la Mesa del Parlament

Benalal demana a la Mesa que aclareixi les seves atribucions i drets com a diputat no adscrit