X

Podem prepara una assemblea ciutadana després d’informar de la dimissió d’Antònia Jover

Lucía Muñoz, regidora a Palma, coordinarà l'equip tècnic que assumirà la direcció del partit

02/10/2023

Podem prepara una assemblea ciutadana després d’informar de la dimissió d’Antònia Jover

Lucía Muñoz i Antònia Jover, en una imatge d'arxiu

Podem Balears ha començat la preparació d’una Assemblea Ciutadana amb la designació d’un equip tècnic després d’informar la militància de la dimissió de la coordinadora, Antònia Jover. En un comunicat, la formació ha informat de la designació d’un equip tècnic que assumirà la direcció del partit i la funció principal del qual serà realitzar els processos necessaris per a la preparació d’una Assemblea Ciutadana Autonòmica de la qual sorgirà, després d’un procés d’escolta i participació ciutadana, un nou full de ruta polític del partit, així com l’elecció democràtica d’una nova direcció.

L’equip tècnic, coordinat per la regidora del partit a l’Ajuntament de Palma, Lucía Muñoz, estarà formada per representants de Mallorca, Pitiüses i Menorca i, en paraules de l’excoordinadora del partit, Antònia Jover, “compleix amb les normes internes de paritat i està compost per representants amb una destacada trajectòria progressista, feminista i de defensa dels drets socials”. L’organisme col·legiat serà l’encarregat d’impulsar el procés d’enfortiment organitzatiu del partit a les Illes, que culminarà amb una Conferència Política Estatal al novembre i l’organització d’una Assemblea Ciutadana Autonòmica.

Aquest organisme quedarà conformat per Lucía Muñoz com a coordinadora i responsable de Finances; Iván Sevillano com a responsable d’Organització; Marilena Tugores en Estratègia i Anàlisi Política; José Antonio Sarrià com a responsable de Cercles i Participació; Jesús Jurado com a encarregat de l’àrea de Societat Civil; Cristina Gómez en Comunicació; Amadeu Benadet com a responsable de Programa; Fernando Gómez com a encarregat de l’àrea d’Acció Institucional; i Angie Rosselló en l’àrea de Feminismes i LGTBI.

Podem, en un butlletí enviat a la seva militància, ha volgut enviar un missatge de compromís, unitat i esperança. “Afrontem aquesta nova etapa de reconstrucció com una oportunitat de reforçar-nos organitzativament i políticament, d’entaular un procés d’escolta amb la militància i les bases del partit”. La formació ha recordat que les seus, els càrrecs institucionals i els membres de l’equip tècnic es troben a la disposició de la militància. El partit morat ha assenyalat també que són “l’únic partit, que amb la força que li dona la gent, porta endavant els compromisos que assumeix”. El butlletí signat per Jover recull també els motius de la seva decisió de dimitir i admet que “no ha sabut transmetre la il·lusió i l’esperança que necessitava la ciutadania”. Jover ha defensat el desenvolupament d’un programa col·lectiu necessari per a la igualtat real de la gent, per a l’accés a l’habitatge o el transport públic gratuït, “mesures necessàries perquè tots tinguin les mateixes oportunitats i poder viure vides dignes i felices”. Jover ha agraït la possibilitat d’haver participat i ha aclarit que continuarà aportant tots els seus esforços per enfortir el projecte des del lloc que ara correspon com a militant.

Muñoz, per part seva, ha agraït a la ja excoordinadora la seva “labor valenta al capdavant del partit a les Illes” i ha declarat assumir “amb responsabilitat el repte d’enfortir el partit”. També ha volgut aclarir que aquest procés d’enfortiment es durà a terme com sempre s’ha fet a Podem, de la mà de la militància, “que gaudeix de molt bona salut i té moltes ganes de continuar batallant per la justícia social, el feminisme i l’ecologisme”. En aquest sentit, la nova coordinadora de l’equip tècnic ha anunciat que les bases del partit van decidir, en una reunió celebrada el dilluns passat, fixar la defensa del manteniment del transport públic gratuït en 2024 com una de les prioritats polítiques del partit, començant per una campanya de signatures i una invitació a associacions i ciutadans.

02/10/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris