CULTURA

Poetes joves de Mallorca demanen més espais per dinamitzar i compartir les seves creacions

Sara Rivera, Cecília Navarro, Clara Fiol, Aina Riera i Eduard Bagur són algunes de les noves veus poètiques que nodreixen el sector editorial mallorquí


La poesia, per jo, és el màxim espai d’intimitat amb mi mateixa, un espai de retrobada, on no hi ha personatges, cauen les màscares… cau tot i et trobes de front amb la teva realitat”. Són paraules de Sara Rivera, poeta que s’ha estrenat fa pocs mesos publicant el seu primer poemari: Sarbatana.

La cantant Clara Fiol ja en té dos, de poemaris. Enguany ha publicat Còrpora i se suma a Miloques i Rabasses: “A mi m’interessen les paraules, allò que diuen però també la forma, m’interessa molt com canten les paraules“.

I Cecília Navarro, amb només 19 anys, ja comença a acumular premis de certàmens poètics. Amb La mamella de Déu va guanyar el 45è Premi de Poesia Catalana Josep M. López-Picó i La dona talaiòtica va ser premiat en el Certamen de Poesia i Prosa Poètica Manel Marí. “El que més toc és l’espiritualitat des d’una perspectiva jove i l’herència que tenc com a dona, com a jove i com a mallorquina”.

Són tres de les moltes i variades veus poètiques de Mallorca. Però n’hi ha molts més que tot just comencen a publicar les seves obres. És el cas d’Eduard Bagur, per exemple, que cultiva la poesia de ciència ficció a Un món nou, i Aina Riera, que visita Sibèria amb A la taigà (Premi de Poesia Alella a Maria Oleart).

“Jo crec que Mallorca té un panorama poètic súper actiu”, apunta Rivera. “Hi ha molta gent escrivint, gent fent coses molt potents, però falten espais on poder-les compartir”. Navarro comparteix l’opinió: “La gent acostuma a comparar-ho amb Barcelona, per exemple, on es fan molts recitals i festivals, i això a Mallorca ens manca”.

Però sempre hi ha les alternatives digitals, com recorda Fiol: “Ara tenim a l’abast fer-nos veure al món a través de moltíssims altres mitjans: hi ha autoedició, hi ha xarxes socials… tot un seguit s’espais on es democratitza una mica això”.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |

recerca
cargando

| Emissió en Directe |