X

Polèmica per la construcció d’un bosc devora la mar a Cala de Bou

L'Ajuntament assegura que és un conveni iniciat per l'anterior equip de govern i Salvem sa Badia proposa fer un parc per mostrar com era la badia de Portmany

29/12/2023

Polèmica per la construcció d’un bosc devora la mar a Cala de Bou

L’Ajuntament de Sant Josep renunciarà a un terreny devora la mar a la badia de Portmany a canvi de mig milió d’euros. Una decisió que critica Salvem la Badia, que creu que s’hauria d’aprofitar per fer-hi un parc per mostrar les espècies vegetals originals.

Al terreny es podran aixecar 28 habitatges en un edifici de quatre plantes. L’Ajuntament de Sant Josep ha renunciat a aquest solar, que tenia per una cessió obligatòria del 15 per cent i, a canvi, rebrà mig milió d’euros que haurà d’invertir en la compra de terrenys o habitatges d’ús social. El batle assegura que és una operació de l’anterior equip de govern que no podien aturar perquè haurien incorregut en responsabilitats patrimonials. “No hi ha hagut al·legacions en el procés d’exposició pública i ens resulta curiós que ara, de sobte, quan hi ha hagut un canvi de govern i el que es fa és no prevaricar i fer la publicació definitiva, hi hagi tot aquest rebombori”, explica Roig.

Una decisió que lamenta Salvem sa Badia, que creu que en aquest darrer solar lliure de Cala de Bou s’hi hauria de fer un parc per mostrar com era la badia originàriament. També critiquen que a la zona es construeix molt sense tenir en compte els problemes de clavegueram i aigües pluvials. “Posaran una pantalla de formigó, com havien fet en el passat en els anys 70″, critica Pepín Valdés, president de Salvem sa Badia. El solar ara és ple de fems i té dues construccions que havien estat ocupades.

29/12/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT