El Col·legi Oficial de Metges i el Sindicat d'Infermeria Satse consideren que el nivell de català hauria de ser un mèrit i no un requisit
El BOIB publicava aquest dimarts al matí una resolució de l’IBSalut en què es dispensava de conèixer el català a metges i infermers. Ho justificava en l’article 4 de la propia llei, que permet aquesta excepció en cas que la manca de professionals faci perillar l’assistència mèdica. El Partit Popular va ser el primer a criticar aquesta excepció, no tant per eximir-los de conèixer el català, sinó pel canvi de criteri del Govern.
Més per Mallorca, un dels socis de Govern, va encendre les xarxes socials criticant la passa enrere del Govern. Hores després, l’Executiu rectificava i anunciava que donarà més pes al coneixement del català a l’hora de contractar, però sense especificar en quin grau. Aquest dimecres, el sindicat d’Infermeria Satse ha explicat que el Govern publicarà una moratòria perquè els professionals de la sanitat puguin adquirir el nivell de català reclamat. Tant infermers com metges insisteixen que falten professionals, sobretot, especialistes a les Pitiüses i que el català hauria de ser un mèrit.
L’Stei, per la seva banda, afirma que hi ha professionals sanitaris suficients amb el coneixement de català necessàri i que lluitarà per aconseguir que el català sigui un requisit imprescindible en la contractació pública. L’excepció publicada pel Govern no afecta a la convocatòria d’oposicions per cobrir places vacants de la categoria d’auxiliar d’infermeria publicada també aquest dimarts al BOIB. Per a ells, el requisit del coneixement del català es manté.
El públic podrà votar fins que comenci el programa