societat

Policies locals de Palma denuncien irregularitats a les oposicions d’ascens del cos

Mentre alguns agents denuncien que la situació "torna a ser com fa 8 anys", la regidora Adrover defensa la legalitat de les proves


Membres de la policia local de Palma denuncien presumptes irregularitats en les oposicions que es fan per ascendir dins del cos. Asseguren que l’objectiu és vetar unes persones i promocionar-ne d’altres. Un agent ha parlat amb Ib3Notícies, aques dilluns, amb la cara coberta. “La gent té por. El mateix que va passar fa 8 anys passa actualment. Amb la diferència que no es pot provar que s’hagin passat les preguntes però sí es pot provar que els sindicalistes han negociat les seves pròpies bases. Els sindicats ho saben i no fan res. La direcció policial i política ho sap  i tampoc no fa res”, comenta.
Explica que es varen aturar tres processos de promoció del 2018 de forma arbitrària. “Una vegada que saben el nom de les persones que estan a l’oposició, les aturen sense informar ningú”. També insisteix que hi ha 4 oposicions més que s’han manipulat per beneficiar determinades persones. A més, manté que els actuals processos selectius impedeixen l’ascens de les dones dins del cos. A una oferta de 24 places, “només s’hi ha pogut presentar una. Si s’hagués fet amb altres modalitats estaria ple de dones” diu aquest policia.

A més, destaca que, entre les persones que es promocionen, hi ha dos agents pendents de ser jutjats pel cas Cursach. Per a cadascun d’ells es demanen penes de prop de 8 anys de presó. Un dels acusats aspira a ser major i l’altre subinspector.

Hi ha un altre funcionari que ja ha presentat més de 30 escrits a les administracions per denunciar el que està passant però diuen que ningú no els dona una resposta.

La regidora Adrover defensa la legalitat de les proves

En resposta a aquestes acusacions, la regidora de Seguretat Ciutadana, Joana Maria Adrover, defensa la legalitat de les oposicions i assegura que es reserva el 40% de places per a les dones. També diu que un dels policies denunciants es mou per motius personals. “És reprobable que una persona per interès propi posi en entredit una institució com és la policia local. Tot s’està fet amb el rigor que marca la llei”, declara la regidora. “El tema de la igualtat -continua- s’està incorporant a les proves, tant a les promocions internes com externes. A l’oposició de 101 places que varen aprovar persones que estan a punt d’incorporar-se, es va reservar el 40% de places per a dones. És mes del que marca la llei”. Defensa que hi hagi processos que s’estiguin convocant de forma interna. “Només es pot fer externament si no hi ha prou candidats”, explica.

Adrover també diu que feia molta falta posar en marxa aquests processos selectius. “És el que estem fent. Tenim Sant Ferran que bull”, conclou.

 

 

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

 1. Yo mismo 22/12/2020

  Espero que os metan un expediente y os echen a vosotros hermanitos y honrados ya del cuerpo, porque los únicos sociopatas, mentirosos sois vosotros que te has tenido que acostar con una política del psoe para ascender y eres tan torpe que ni esas… JodeT

 2. Pep Llorca 22/12/2020

  Increíble, los que han hecho chanchullos cada día y cada minuto desde 2013 hasta casi hoy, los que valiéndose de mentiras y usando de un fiscal y un juez para quitarse la competencia para poder ascender a base de acusaciones falsas, estos, ahora no les va bien enfrentarse a oposiciones según ley?
  Queréis volver al “dedo”, demostrais lo que sois, incompetentes con ínfulas de grandeza, y lo peor, no respetais al cuerpo ni a sus integrantes, solo lo usáis para vuestras ambiciones personales. Y estoy de acuerdo con “Yo mismo”…..ni por esas.

 3. Vatuarradelllll 22/12/2020

  Podríais denunciar la cantidad de medallas Q os habéis llevados los policías honrados.
  Bravo!!! para el q os las dio. Así tenéis ventaja en los procesos selectivos x encima de las mujeres y se os ha olvidado decirlo.
  Es + de lo mismo q estáis denunciando. Sois Estómagos agradecidos y usais puertas giratorias.
  Manipulais la prensa x intereses personales saltando cualquier conducto reglamentario o habéis pedido autorización?
  En recuerdo de un exfiscal diria: es gravisimo!!!

 4. El visionario 22/12/2020

  Cuantas verdades veo en los comentarios, aquí si que son personas bien informadas. Es muy triste que estos autodenominados honrados aun sigan con sus neuras y sus compañeros de la banda de la Toga investigados.

Cercador |

recerca
cargando

| Emissió en Directe |


més contingut relacionat

La majoria d’ajuntaments no sancionarà els treballadors de neteja en vaga, però tampoc no pagarà els dies no treballats

Antoni Salas, president de la Federació de Municipis, confirma que la retirada de fems s'ha reprès amb normalitat a l'espera...

Els camions de recollida tornaran a sortir: s’ajorna la vaga de fems a Menorca

CCOO dóna llum verda per una àmplia majoria al preacord

Torna la fira del pebre bord a Felanitx

A banda de la tradicional mostra industrial i d'artesana també hi haurà rutes gastronòmiques i esdeveniments culturals durant tot el cap de setmana