X

Pont de la Constitució: vuit de cada deu vols operats a Balears són trajectes nacionals

Mallorca i Menorca multipliquen aquest tipus de trajectes mentre hi baixen els internacionals en comparació amb el 2019

03/12/2021

Pont de la Constitució: vuit de cada deu vols operats a Balears són trajectes nacionals

Només pel divendres que enceta aquest llarg cap de setmana, hi ha previstos 380 trajectes a tots els aeroports de la comunitat (foto Efe)

Un grup de porrerencs que va a conèixer pobles de Salamanca, tres parelles d’amics que han llogat una casa rural a Cantàbria i volen gaudir-hi de la muntanya, un jove i la seva mare que aprofitaran el Pont de la Constitució per fer un voluntariat de cooperació amb una ONG al Senegal… Són exemples dels passatgers que ja ha primera hora d’aquest divendres tres de desembre han fet servir l’aeroport de Son Sant Joan com a punt de partida d’un viatge fora de les illes amb motiu dels pròxims dies de festa.

8 de cada 10 vols són nacionals

Des d’avui i fins dimecres es duran a terme 1.940 moviments als aeroports de les Illes. Una xifra que gairebé duplica la del 2019. Sobretot a Son Sant Joan i Maó, molts de moviments són de passatgers nacionals. Els vols internacionals, en canvi, són lleugerament inferiors. Ho atribueixen les agències de viatges a l’efecte de noves mesures adoptades per països forans com Àustria, Alemanya i el Regne Unit, davant l’increment de casos de coronavirus. De fet, Menorca només té previstos dos vols internacionals, fet que contrasta amb la multiplicació de trajectes nacionals. Val a dir que enguany el pont festiu és més llarg: sis dies, devora els quatre de 2019.

Només pel divendres que enceta aquest llarg cap de setmana per a moltes de treballadors, hi ha previstos 380 trajectes a tots els aeroports de la comunitat. Són 260 en el cas de l’aeròdrom palmesà. Són 10 més que el mateix divendres de fa 2 anys i el doble que l’any passat. Son Sant Joan operarà 1.433 vols des d’avui fins dia vuit.

03/12/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris