meteorologia

Pont de Tots Sants marcat per la suavitat tèrmica i el vent

Un dissabte tranquil i suau, i un diumenge ventós i amb temperatures més normalitzades

Xavier Caballeria, El Toro (Calvià)


Comencem novembre amb un ambient molt agradable, amb temperatures per sobre de la mitjana climàtica. Atenció però, al vent diumenge. Si l’octubre el vàrem acabar amb valors elevats per l’època de l’any, novembre l’hem iniciat d’igual manera.

Avui divendres hem assolit els 27ºC a Pollença, els 26ºC a Eivissa o els 25ºC a Formentera. Són valors anòmals d’entre 3 i 6ºC del que consideraríem normal, tot i que tenen els dies comptats.
Tanmateix, hem tingut alguna brusca al nord-est de Mallorca amb quantitats inapreciables de precipitació.

Demà dissabte tindrem un dia marcat per la presència de niguls i temperatures entre els 20 i 25ºC arreu. No es descarten quatre gotes al nord de Mallorca i a Menorca. Tot plegat, poca cosa. La mar començarà a remenar-se amb àrees de maror a forta maror i un vent que anirà guanyant intensitat, amb ratxes que superaran els 50-60 km/h.

No serà fins diumenge quan el temps comenci a canviar de forma més evident. S’han activat avisos de color groc per part de l’Agència Estatal de Meteorologia (Aemet) per intensitat de vent i mala mar. En aquest sentit s’esperen ratxes que superin els 70-80 km/h a Mallorca i les Pitiüses i, puntualment superiors als 100 km/h als cims de la Serra de Tramuntana. I pel que fa a la situació marítima estarà molt alterada amb onades de 3 a 4 metres d’alçada. Molta precaució a l’hora de navegar i practicar activitats a l’aire lliure.

Per tant, dues parts diferenciades. Un dissabte tranquil i suau, i un diumenge ventós i amb temperatures més normalitzades. Amb prou feines arribarem als 25ºC. L’episodi de vent de ponent i llebeig es deixarà notar amb ganes a totes les illes, en menor mesura Menorca.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Comença l’estiu climatològic: quin temps ens espera?

L'interès per la previsió estacional s’ha incrementat en els darrers anys

22 d’abril, Dia Internacional de la Terra

Un dia que se celebra des del 1970

Les intenses pluges provoquen 31 incidents a Mallorca

A Pollença, un vehicle va ser arrossegat pel torrent de la Font del Mal Any

El fotògraf David Maimó captura el cel des de ca seva

Aquest dimarts vespre hi haurà pluja d'estels dels Lírids