Informatius

Ports de les Illes Balears reconeix les molèsties generades pels ferris a Sant Antoni

Assegura que el port d'Eivissa és suficient per atendre el trànsit de mercaderies i passatgers


Ports de les Illes Balears reconeix per escrit en un document les molèsties generades pel trànsit comercial de ferris a Sant Antoni i manifesta que la presència d’aquestes embarcacions de gran tonatge “és incompatible amb un turisme de qualitat en aquest entorn”. A més, assegura que el port d’Eivissa és suficient per atendre el trànsit de mercaderies i passatgers a l’illa.

Així ho assegura la iniciativa Salvem la Badia de Portmany, que ha tengut accés a un document del Consell d’Administració de Ports de les Illes Balears amb data del 20 de febrer de 2019 i signat pel vicepresident de l’entitat. És el text on s’establia la moratòria del transit comercial de Sant Antoni, vigent encara fins a finals d’any o fins a l’aprovació del Pla General de Ports de Balears, que determinarà els usos de la badia de Sant Antoni en el futur. Aquest acord va ser ratificat pel Consell de Govern de la Comunitat Autònoma el 27 de febrer de 2019.

El document diu literalment, segons cita Salvem la Badia de Portmany, que “els vehicles i les mercaderies que desembarquen en el port de Sant Antoni produeixen impactes negatius a la zona costanera i a la qualitat ambiental, molèsties als visitants i residents d’aquest important nucli turístic, i de manera especial, congestions del trànsit motivades per una deficient interconnexió amb la xarxa viària local“. El document afegeix que la presència de naus de gran tonatge “és cada vegada més incompatible amb una concepció de la badia de Sant Antoni com un espai idoni pel turisme de qualitat, que mostra preferència pels serveis nàutics i un entorn ben conservat i tranquil“. També destaca que el tancament del port de Sant Antoni no suposa “inconvenients greus per a empreses i passatgers” perquè disposen de les instal·lacions del port d’Eivissa.

Salvem la Badia aposta per mantenir Sant Antoni lliure de trànsit de ferris i recorda que han fet estudis que diuen que el tancament comercial del port no ha representat una reducció en el nombre de turistes, ni tampoc en el nombre total de viatgers que arriben a l’illa per via marítima. De fet, les xifres de 2019, quan ja no hi havia ferris a Sant Antoni, “van ser més elevades que en temporades anteriors”.

Per al portaveu de Salvem la Badia, Pepín Valdés, és un bon moment perquè els ciutadans decideixin quins usos volen al seu port. “Els que hem de decidir som nosaltres, els ciutadans i les associacions, tothom s’ha d’implicar. Ara estam en un bon moment per prendre decisions col·lectives deixant de banda interessos particulars i personals”, assegura Valdés.

La iniciativa Salvem la Badia de Portmany es va posar en marxa el desembre de 2019 per part dels socis del Club Nàutic Sant Antoni i lluita per visualitzar les amenaces que posen en perill la badia i impulsar la recuperació de la seva qualitat mediambiental.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Es disparen les renúncies de mascotes comprades durant la quarantena

Els problemes econòmics provocats per la COVID-19 són la causa principal

La Fundació Impulsa estima en un 36,4 per cent la caiguda del PIB a les Illes en el segon trimestre de l’any

TUI ajorna fins el 10 d'agost la suspensió de vendes de viatges a les Illes

El Consell d’Eivissa assegura que perilla el finançament dels senders de ses Salines

L'obra, que costarà 1,8 milions, duu un retard de deu anys

La nova depuradora d’Eivissa no estarà acabada fins a finals de 2023

El Ministeri va haver de paralitzar l'obra per problemes amb les canalitzacions