X

Ports de les Illes comprarà uns terrenys al costat del dic de Ciutadella per als camions de gran tonatge

L'aparcament i l'ampliació de l'estació marítima estan pressupostats en 3,5 milions d'euros de Ports de les Illes

30/03/2023

Ports de les Illes comprarà uns terrenys al costat del dic de Ciutadella per als camions de gran tonatge

Les obres que Ports de les Illes Balears duu a terme al port exterior de Ciutadella per tal de donar més seguretat a les operacions d’amarratge i desamarramenr dels vaixells comercials finalitzaran abans del mes de juny. El conseller de Mobilitat i Habitatge, Josep Marí, ha visitat aquest dijous els treballs, que consisteixen en la instal.lació de quatre estacades d’amarrament, amb una inversió de 3,3 milions d’euros. Les noves pilones permetran ampliar la línia d’atracament dels vaixells 60 metres més, fins als 190 metres.

L’obra no està pensada, però, en cap cas per a permetre l’arribada de creuers, que seguiran disposant, no obstant, d’un punt de fondeig a la badia de Ciutadella, autoritzat per Capitania Marítima, més un punt de barqueig al port interior per al desambarcamenr dels passatgers. Ports IB ha invertit des de 2015 9,1 milions en diferents obres de millora a Son Blanc.

Les futures actuacions, pressupostades en 3.476.000 euros, consistiran en l’adequació i ampliació de l’actual estació marítima i la construcció d’un accés a la zona de llevant. També està prevista la construcció d’un aparcament per a turismes. El director general de Transport Maritim i Aeri, Xavier Ramis, ha explicat que Ports preveu l’adquisició de 4.000 metres quadrats de terrenys annexes a l’actual dic exterior per permetre l’aparcament de remolcs i camions de gran tonatge. Aquest espai que s’incorporaran a la instal.lació portuària evitarà les molèstiques que actualment provoquen els vehicles pesants aparcats a la via pública.

30/03/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris