societat

Ports testa una càmera termogràfica al port de Ciutadella per controlar la temperatura del passatge

Una tecnologia clau si finalment l'Estat autoritza obrir els viatges marítims interilles a passatgers


Al port de Ciutadella, a la terminal del dic exterior, avui s’està provant la primera càmera tèrmica de les illes per mesurar la temperatura dels passatgers.

Són unes càmeres com les que es van emprar a l’hospital de campanya d’IFEMA, a Madrid. La seva instal·lació és una prova que es fa al port de titularitat autonòmica amb més passatge. S’està a l’espera de l’aplicació dels protocols de salut i, en les pròximes hores, s’haurà de decidir si finalment s’instal·la aquest sistema de control de temperatura.

Es tracta d’un aparell que, gràcies a la combinació de la Intel·ligència Artificial i la tecnologia termo-gràfica, es pot monitoritzar la temperatura del passatge en moviment, a raó de gairebé 3 persones per segon i a tres metres de distància.

Una tecnologia -aquesta o la que s’instal·li- que serà clau si finalment l’Estat autoritza la petició que va fer la Conselleria de mobilitat a principis de setmana per tal que, si tot Balears passa a Fase-1, en el transport marítim entre illes hi pugui viatjar passatge.

La consellera Pilar Costa, però ha dit aquest migdia que encara que dilluns Mallorca, Menorca i Eivissa passin a aquesta fase, de moment es mantindran les actuals restriccions i només es podrà viatjar entre les Illes per motius sanitàries o laborals.

Per cert que respecte dels ports estatals (Maó, Eivissa, La Savina, Palma i Alcúdia), Autoritat Portuària també ha encarregat càmeres tèrmiques aquesta setmana. Però fins que no arribin i s’instal·lin el control de passatge es farà amb termòmetres, amb pistoles tèrmiques.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

La Policia sol·licita reforços per desallotjar la discoteca Rockefeller’s de Cala Major

Hi havia 225 persones ballant on només hi podia haver-n'hi 101 i moltes més per infraccions greus de la normativa...

IB3 Televisió estrena el documental del Fons Menorquí de Cooperació ‘El camí de l’escola’

S'ha rodat entre Ferreries i Telpaneca (Nicaragua) i mostra el pas d'infants a adults de 8 joves

Vesins de Can Fornet demanen solucions a les pudors de la planta de triatge de Ca na Putxa

El Consell d'Eivissa ho atribueix a l'assecador de la planta i assegura que les emissions "no són tòxiques"