X
11

Portugal nega ara que s’hagi estavellat un avió contra incendis a Pedrógão Grande

El balanç de víctimes mortals es manté en 64, i els ferits són ja 160, dels quals set es troben en estat greu

21/06/2017

Portugal nega ara que s’hagi estavellat un avió contra incendis a Pedrógão Grande

/PAULO NOVAIS

El comandant de Protecció Civil de Portugal, Vítor Vaz Pinto, ha desmentit aquest dimarts les informacions sobre la caiguda d’un dels avions que combaten el foc a Portugal, encara que ha admès que van rebre aquesta notícia i van enviar efectius a la zona del suposat accident.

“No tinc coneixement de la caiguda de cap avió” que hagi estat contractat o que estigués al servei de l’Autoritat Nacional de Protecció Civil (ANPC), ha dit Vaz Pinto en roda de premsa.

Vaz Pinto no ha sabut explicar com va arribar a propagar-se aquesta informació, que ha generat gran confusió al centre de control d’Avelar, des del qual es coordinen les tasques d’extinció del foc que arrasa el centre de Portugal des de dissabte passat.

El comandant va explicar que s’ha “reajustat el pla estratègic d’acció” per combatre les flames, missió en la qual treballen més de 1200 efectius terrestres, amb el suport de mitjans aeris, alguns enviats d’Espanya, Itàlia, França i, des d’aquest tarda, també del Marroc.

El balanç de víctimes mortals es manté en 64, i els ferits són ja 160, dels quals set es troben en estat greu.

La situació és especialment preocupant a Góis, localitat situada a uns 40 quilòmetres al nord de Pedrógão Gran, epicentre de la tragèdia.

21/06/2017

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT