societat

Posposada la segona dosis d’AstraZeneca a 8.000 docents de les Balears per ordre del Ministeri de Sanitat

Així ho recull la sisena actualització de la "Estratègia de vacunació davant la covid-19 a Espanya"


La Conselleria de Salut ha posposat la inoculació de la segona dosi d’AstraZeneca a 8.000 professors de Balears, prevista inicialment per als pròxims dies, després de la recomanació del Ministeri de Sanitat.

Sanitat considera que “no és oportú en el moment actual” oferir la vacuna d’AstraZeneca a menors de 60 anys que vulguin vacunar-se voluntàriament i subratlla que l’elecció de la vacuna “no pot establir-se per eleccions individuals, sino que s’ha de basar en la indicació de les vacunes per a cada grup de població”.

Així ho recull la sisena actualització de la “Estratègia de vacunació davant la covid-19 a Espanya”, publicada el dimecres pel Ministeri de Sanitat i que especifica que el grup nou (persones de 51 a 59 anys) “rebrà la vacuna que es consideri en funció de la disponibilitat, el context de la pandèmia i les evidències“. A més, la sisena actualització obre la porta a la “intercambiabilidad” de vacunes en menors de 60 amb una primera dosi administrada i pendents de rebre la segona.

Aquesta possibilitat de combinació de vacunes, que recull per primera vegada l’estratègia, es decidirà pròximament “segons es vagi actualitzant i ampliant l’evidència científica, les avaluacions de l’Agència Europea del Medicament (EMA) i en comunicació amb altres països de la UE”. També es tindrà en compte “la disponibilitat de les diferents vacunes en les pròximes setmanes o mesos”.

En la roda de premsa oferida avui, la directora general de Salut Pública, Maria Antònia Font, ha llançat un missatge de tranquil·litat i ha destacat els efectes beneficiosos que té haver rebut una primera dosi.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

L’autor confés del doble crim masclista de sa Pobla s’ha acollit al seu dret a no declarar

Conmoció arreu de l'Estat perquè en les darrers 24 hores s'han produït 4 assassinats masclistes

Formentera llança la campanya ‘No t’ofeguis en l’alcohol’

El 85% dels joves de la menor de les Pitiüses ingeriren alcohol per primera vegada entre els 13 i 15...

Ferit un home després de rebre tres tirs en una discussió a Palma

La Policia Nacional investiga ara les causes i cerquen els autors dels tirs

Un estudiant d’animació en 3D reprodueix la pedra de Binissalem en un videojoc

Jaume Flores s'ha integrat en el projecte de Kandra, the Moonwalker, que desenvolupa una empresa mallorquina.