X

Posposada la visita d’estat de Carles III a França per les protestes

Els sindicats francesos han convocat noves mobilitzacions dimarts de la setmana que ve contra la reforma de les pensions

24/03/2023

Posposada la visita d’estat de Carles III a França per les protestes

Redacció

La situació a França és tan complicada per mor de les protestes contra la reforma de les pensions, que les autoritats franceses i del Regne Unit han decidit posposar la visita d’Estat que havia de fer el rei Carles III amb la reina Camil·la a París a partir de dilluns.

Els sindicats francesos han convocat noves mobilitzacions dimarts de la setmana que ve contra la reforma de les pensions. Això després que dijous milers de persones van tornar a sortir als carrers protagonitzant aldarulls, amb el resultat de 457 detinguts i 441 agents ferits.

La situació ha afectat la visita d’estat que havia de fer Carles III a França de dilluns a dimecres, un viatge que ha estat posposat. El president de França, Emmanuel Macron, ha afirmat que “no seria seriós ni de sentit comú” proposar al rei i la reina consort “de venir a fer una visita d’Estat enmig de les manifestacions”.

Buckingham

El palau de Buckingham ha reconegut que l’ajornament de la visita és degut a la situació als carrers francesos. Segons la Casa Reial britànica, des de França Carles III havia de viatjar a Alemanya, una segona aturada que en principi continua vigent.

24/03/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris