política

El PP demana ampliar el termini per presentar esmenes al projecte dels pressupostos

Segons està previst, el termini per presentar-les acaba el dijous 26 de novembre


El Partit Popular (PP) ha demanat ampliar el termini per a presentar esmenes parcials al Projecte de Llei dels pressupostos autonòmics per al 2021. Segons ha explicat avui dijous el president del Parlament, Vicenç Thomás, la data que ara està estipulada per presentar aquestes esmenes, que afecten només a l’articulat del projecte de llei, és fins al dijous dia 26 de novembre. El grup parlamentari popular, però, ja ha registrat una iniciativa a la cambra per sol·licitar-ne l’ampliació i canviar el dia. Demanen més temps per poder estudiar el projecte de llei amb profunditat i presentar-hi les esmenes adients.

Segons ha detallat Thomas, després del registre del projecte aquest migdia està previst que la Mesa del Parlament aprovi l’inici del procés ordinari de tramitació i de presentació d’esmenes.

Així, la setmana que ve, entre el 10 i el 12 de novembre, els consellers i conselleres donaran compte en les diferents comissions dels comptes de cada departament i divendres que ve finalitzarà el termini de presentació d’esmenes a la totalitat. En aquest moment, la Mesa es reunirà per a fixar l’ordre del dia del Ple de Debat de Totalitat, previst per al dia 17 de novembre, que fixarà les quanties globals de cada departament.

Segons ha explicat, el termini per a la presentació d’esmenes parcials finalitzarà previsiblement el dijous 26 de novembre. El següent pas serà la reunió de ponència que redactarà l’informe sobre el qual dictaminarà la Comissió d’Hisenda entre el 10 i el 12 de desembre. Així, segons el calendari, el ple de debat sobre els pressupostos podria celebrar-se els dies 16, 17 i 18 de desembre.

El PP demana que el deute sigui sostenible

Els populars reclamen al Govern que redueixi la seva “superestructura” així com les seves despeses supèrflues per a evitar l’increment del deute. Aquest dimarts al ple del Parlament, el diputat del PP Antoni Costa va reconèixer que en moments excepcionals és necessari acudir al deute però si és per a ajudar les pimes i a les famílies a afrontar les conseqüències de la pandèmia, el deute ha de ser sostenible “perquè els deutes d’avui són les pujades d’impostos del demà”.

En aquest sentit, la consellera d’Hisenda, Rosario Sánchez, va admetre que “l’òptim” seria no haver d’acudir al deute però afirmà que en aquest moment “és impossible” i que la Unió Europea “ho ha entès i ha animat a efectuar les despeses necessàries per a frenar la pandèmia”.


El Govern incrementa un 8% la despesa social per fer front a la Covid-19

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

El PSIB proposa plaça garantida a una residència per a les dones grans maltractades

Els socialistes han defensat els pressuposts perquè ajudaran a superar la crisi provocada per la pandèmia

El PP participarà a la protesta convocada dissabte a Palma contra la llei Celaá

La concentració, convocada per la plataforma Más Plurales, serà sense cotxes i davant la Seu

Santa Eulària disposarà de 43,5 milions pels comptes municipals de 2021

Hi destaca un augment de les partides de serveis socials, amb 3'3 milions i un creixement del 36 per cent