X

Pregàries a Consolació de Santanyí perquè arribi la pluja

La petita esglèsia situada a S'Alqueria Blanca ha acollit desenes de fidels que han demanat a santa Escolàstica que arribin precipitacions, a una tradició que es remunta a fa segles

11/02/2024

Manel Ferrera

El Santuari de Consolació, situat a s’Alqueria Blanca, a Santanyí ha acollit avui una tradició molt sentida pels santanyiners: demanar a santa Escolàstica que plogui.

Des de segles, el diumenge que cau més a prop del dia de santa Escolàstica –10 de febrer–, és tradició que molts habitants, no tan sols de s’Alqueria Blanca sinó de tot el municipi de Santanyí, pugin fins a Consolació. Allà assisteixen a l’ofici, i en acabar, fan una pregària per demanar a aquesta santa que plogui.

Enguany, comenten tant els assistents, com el rector de Santanyí, Bartomeu Villalonga, es fa més necessària que mai, donades les poques pluges que hi ha hagut tot hivern, i la sequera que s’està patint, sobretot a foravila.

Els goigs amb els quals es demana a Santa Escolàstica que plogui els va escriure Bernat Vidal i Tomàs l’any 1749, però el rector assegura que la tradició es remunta, com a mínim, al segle XVII.

Com a dada curiosa, l’any passat, 15 dies després d’haver realitzat aquesta mateixa eucaristia, va arribar la tempesta Juliette, que va deixar neu a molts d’indrets de Mallorca, inclòs Santanyí.

11/02/2024

Comentaris:

(*) Camps obligatoris