societat

Premien un treball que proposa millores cap a les dones que exerceixen la prostitució a Palma

El treball final de màster d'Aligi Molina proposa crear-ne una oficina d'atenció integral

Premien+un+treball+que+proposa+millores+cap+a+les+dones+que+exerceixen+la+prostituci%C3%B3+a+Palma

Un treball final de màster de la Universitat de les Illes proposa 31 mesures per millorar la situació de les dones que exerceixen la prostitució a Palma. El document, elaborat per l’exregidor Aligi Molina, ha guanyat el primer premi Agenda 2030. Els guardons distingeixen els treballs compromesos amb la transformació social.

El TFM de Molina explica que les persones que exerceixen la prostitució a Palma són majoritàriament dones, migrades i de classes populars. Però no se sap quantes n’hi ha. Per això, una de les mesures que proposa el treball d’Aligi Molina és fer un mapa per quantificar-les i esbrinar-ne els llocs d’origen. Això permetria finançar projectes de cooperació internacional per evitar, des de l’origen, el creixement de la prostitució. Molina també relaciona el creixement la prostitució a Mallorca com un subproducte turístic.

L’exregidor planteja que les mateixes dones que exerceixen la prostitució participin, mitjançant un consell municipal, en la creació de les polítiques públiques que els afecten. I, a més, proposa crear una oficina d’atenció integral que els presti suport legal, psicològic i habitacional.

Segons el seu treball final de màster, premiat per la UIB, l’Ajuntament de Palma hauria de destinar 3,1 milions d’euros en 5 anys per crear totes aquestes eines. Per a això, caldria duplicar el pressupost de la regidoria d’Igualtat i Drets Cívics.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Maó canviarà dimecres la circulació del port per segona vegada aquest estiu

A l'octubre es produiran altres canvis, que el consistori anuncia que seran consensuats amb totes les parts

Macarella torna a ser inaccessible en vehicle privat

Fins al 30 de setembre, l'única manera per arribar-hi serà caminant des de les platges veïnades o en bus des del centre de Ciutadella

Subvenció de 20.000 euros de l’impost de turisme sostenible al centre d’envasos retornables de Begudes Puig

L'empresa vol associar-se amb d'altres negocis per crear una xarxa de centres d'envasos retornables a tots els pobles de Mallorca

Els negocis de ses Illetes reobren i s’omplen el cap de setmana

Ha canviat el perfil del turista i han hagut d'implementar les mesures de seguretat pertinents