societat

Premien un treball que proposa millores cap a les dones que exerceixen la prostitució a Palma

El treball final de màster d'Aligi Molina proposa crear-ne una oficina d'atenció integral

Premien+un+treball+que+proposa+millores+cap+a+les+dones+que+exerceixen+la+prostituci%C3%B3+a+Palma

Un treball final de màster de la Universitat de les Illes proposa 31 mesures per millorar la situació de les dones que exerceixen la prostitució a Palma. El document, elaborat per l’exregidor Aligi Molina, ha guanyat el primer premi Agenda 2030. Els guardons distingeixen els treballs compromesos amb la transformació social.

El TFM de Molina explica que les persones que exerceixen la prostitució a Palma són majoritàriament dones, migrades i de classes populars. Però no se sap quantes n’hi ha. Per això, una de les mesures que proposa el treball d’Aligi Molina és fer un mapa per quantificar-les i esbrinar-ne els llocs d’origen. Això permetria finançar projectes de cooperació internacional per evitar, des de l’origen, el creixement de la prostitució. Molina també relaciona el creixement la prostitució a Mallorca com un subproducte turístic.

L’exregidor planteja que les mateixes dones que exerceixen la prostitució participin, mitjançant un consell municipal, en la creació de les polítiques públiques que els afecten. I, a més, proposa crear una oficina d’atenció integral que els presti suport legal, psicològic i habitacional.

Segons el seu treball final de màster, premiat per la UIB, l’Ajuntament de Palma hauria de destinar 3,1 milions d’euros en 5 anys per crear totes aquestes eines. Per a això, caldria duplicar el pressupost de la regidoria d’Igualtat i Drets Cívics.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

“Pollencins, alçau-vos!” però sense simulacre en un dia de la Patrona diferent

Per segon any consecutiu, la pandèmia ha alterat les festes de Pollença

Els pisos tutelats de Menorca presenten el percentatge més alt de treballadors no vacunats de totes les Illes

Preocupació entre els familiars dels usuaris de les residències de gent gran i de depenents, on la situació es reprodueix

Les residències són favorables a la nova normativa que les blinda per evitar l’augment de contagis covid

Un 10% dels treballadors de les residències de gent major o de persones amb discapacitat no estan vacunats, segons xifres...

Un 63% de la població diana balear té la pauta completa de vacunació contra la covid

Un 73% de la població diana té almanco una dosi dels vaccins autoritzats. I un 83% de la població major...