societat

Premien un treball que proposa millores cap a les dones que exerceixen la prostitució a Palma

El treball final de màster d'Aligi Molina proposa crear-ne una oficina d'atenció integral

Premien+un+treball+que+proposa+millores+cap+a+les+dones+que+exerceixen+la+prostituci%C3%B3+a+Palma

Un treball final de màster de la Universitat de les Illes proposa 31 mesures per millorar la situació de les dones que exerceixen la prostitució a Palma. El document, elaborat per l’exregidor Aligi Molina, ha guanyat el primer premi Agenda 2030. Els guardons distingeixen els treballs compromesos amb la transformació social.

El TFM de Molina explica que les persones que exerceixen la prostitució a Palma són majoritàriament dones, migrades i de classes populars. Però no se sap quantes n’hi ha. Per això, una de les mesures que proposa el treball d’Aligi Molina és fer un mapa per quantificar-les i esbrinar-ne els llocs d’origen. Això permetria finançar projectes de cooperació internacional per evitar, des de l’origen, el creixement de la prostitució. Molina també relaciona el creixement la prostitució a Mallorca com un subproducte turístic.

L’exregidor planteja que les mateixes dones que exerceixen la prostitució participin, mitjançant un consell municipal, en la creació de les polítiques públiques que els afecten. I, a més, proposa crear una oficina d’atenció integral que els presti suport legal, psicològic i habitacional.

Segons el seu treball final de màster, premiat per la UIB, l’Ajuntament de Palma hauria de destinar 3,1 milions d’euros en 5 anys per crear totes aquestes eines. Per a això, caldria duplicar el pressupost de la regidoria d’Igualtat i Drets Cívics.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

darrers sumaris


més contingut relacionat

Els xinesos balears, reticents a viatjar al seu país pel coronavirus

Els farmacèutics de les Illes confirmen un augment en la venda de mascaretes, però descarten l'alarma

Les tasques de recerca de David Cabrera s’estenen fins al ponent de Menorca

L'helicòpter de la Guàrdia Civil inspeccionarà el canal i tot seguit resseguirà la línia de la costa. A Eivissa, continuen...

Confirmades les indentitats de 4 cossos exhumats a les fosses de Llucmajor i Marratxí

Fins ara ja són a 25 el nombre de cossos exhumats i indentificats a les Balears