cultura

Carla Simón inaugura la X gala dels Gaudí amb el premi al millor guió

'Incerta glòria' d'Agustí Villaronga opta a 16 guardons

Carla+Sim%C3%B3n+inaugura+la+X+gala+dels+Gaud%C3%AD+amb+el+premi+al+millor+gui%C3%B3

Carla Simón ha guanyat el premi al millor guió per la seva òpera primera, “Estiu 1993”, a l’inici de la X gala dels Premis Gaudí de l’Acadèmia del Cinema Català en la qual podria ser una nit de consagració per a aquesta jove cineasta.

La gala ha arrancat, però, aquest vespre, per tercer any consecutiu a l’Auditori del Fórum CCIB, amb la tradicional estora vermella per la qual han desfilat alguns dels 2.000 convidats a l’acte, i en la qual la pel·lícula del director mallorquí Agustí Villaronga, ‘Incerta glòria’, opta a 16 guardons.

 

El més puntual ha sigut el director de la cerimònia, Lluís Danés, vestit de fosc i amb llaç groc a la solapa -en suport als presos independentistes-, i li han seguit els membres de l’Acadèmia del Cinema Català, encapçalats per la seua presidenta Isona Passola, també amb vestit fosc i llaç daurat a la solapa.

Tots els integrants de l’Acadèmia han alçat les dues mans per a significar que aquesta és la gala dels deu anys.

En discordança amb el “glamur” que ja es començava a palpar en l’estora vermella ha aparegut la figura de ‘La Grossa’, símbol de la nova loteria de la Generalitat, i, posteriorment, han començat a entrar els membres de l’equip de “Júlia ist” i altres artistes com Cristina Brondo, molt embarassada, Nausicaa Bonin, Patricia Dolera o Ruth Llopis, totes elles amb vestits de tons clars.

Brondo ha estat de les primeres en aixecar un cartell en el qual es podia llegir: “Les dones estem aquí”, que al llarg de l’acte han anat mostrant moltes de les actrius presents, amb una foto únicament amb dones, des de les petites protagonistes d'”Estiu 1993″ a Isabel Coixet, amb el cartell d'”Estel”.

Igual que l’any passat, la passarel·la prèvia a la cerimònia s’ha celebrat a l’interior de l’edifici del Fórum i per la mateixa han desfilat, a més de gent del cinema, personalitats de la cultura i “influencers” de diferents àmbits.

Una vegada tots els convidats s’han acomodat a l’auditori del Fórum s’ha iniciat la gala presentada per primera vegada per l’actor David Verdaguer, qui està nominat en dues categories.

En aquesta gala del desè aniversari dels Gaudí lliuraran els diferents premis Alexandra Jiménez, Eduard Fernández, Joan Dausà, José Sagristà, Josep Maria Pou, J.A Baiona, Julieta Serrano, Marcel Barrena, Maria Molins, Maria Ripoll, Montserrat Carulla, Nausicaa Bonnin, Nora Navas, Sílvia Pérez Cruz i VickyPeña.

El premi especial del públic ho lliurarà l’actor Albert Baró, acompanyat d’algú molt especial, que no s’ha desvetllat.

La cerimònia, d’altra banda, comptarà amb els cameos d’Andreu Buenafuente, Sílvia Abril, Clara Segura, Àngel Llàcer, Quim Masferrer, Ventura Pons i Berto Romero.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris


més contingut relacionat

Tòquio i Londres inspiren l’exposició ‘Un Jardín de Ruinas’ del jove pintor mallorquí Tomàs Pizà

Fins al pròxim 14 de maig podeu visitar-la a la galeria Xavier Fiol de Palma

El fenomen ‘Ladilla Rusa’ que no deixa indiferent ningú

És el duo musical del moment amb el seu electropop de lletres ludicofestives i molt d'humor

Les Barbies de Romy Querol s’exposen per primer cop a Palma

L'artista commemora amb fotografies, instal·lacions i neons els 60 anys d'aquesta famosa nina

Voleu col·laborar a editar un còmic en català?

'Atlas & Axis', del dibuixant mallorquí PAU, ja s'ha publicat en 9 llengües