economia

El sector agroalimentari, molest per la denegació de bona part de les ajudes sol·licitades

De les 500 explotacions que aspiraven a ajudes, més de 150 han estat denegades

El+sector+agroalimentari%2C+molest+per+la+denegaci%C3%B3+de+bona+part+de+les+ajudes+sol%C2%B7licitades

Preocupació en el sector agroalimentari per l’adjudicació d’ajudes per inversions a les explotacions agràries. De les 500 explotacions que aspiraven a ajudes, més de 150 han estat denegades. Asseguren que s’està incomplint el compromís que es va assolir per incloure el màxim nombre d’explotacions.

FOGAIBA diu que es tracta d’una resolució provisional i que s’intentarà incloure el màxim nombre d’explotacions agràries, especialment les prioritàries.

En Miquel Riera és un dels agricultors afectats. Es dedica al cultiu d’ametlles i des de 2015, rep subvencions gràcies a les quals pot treure endavant el procés de plantació, però enguany li han denegat. “És una frustració; és perdre una il·lusió d’un procés productiu”, declara.

I és que aquestes ajudes també faciliten dur a terme una producció més moderna i sostenible. Miquel Riera diu que la tecnologia que han d’aplicar és caríssima, així com la preparació del terreny i l’adquisició de les plantes.

De les quasi 500 explotacions que aspiraven enguany a les ajudes d’inversions agràries, més de 150-totes elles prioritàries-no han estat acceptades. Aquestes subvencions que corresponen al període de 2015 a 2019 del Fons de Garantia Agrària i Pesquera de les Illes Balears.

Mateu Morro, Director Gerent de FOGAIBA, explica que han hagut de distribuir les ajudes i que per a l’anualitat de 2019, han pertocat cinc milions d’euros que són els que ara s’estan gestionant.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

  1. Miguel Riera Grimalt 31/07/2021

    Filmación IB3

Cercador |


més contingut relacionat

Els pagesos de Menorca i Mallorca compren un 40% més de farratges que l’any passat

Els ramaders han invertit 284 mil euros en l'adquisició d'alfals, civada, margall o enclova; el que suposa el 50 per...

Lots de 150 euros per comprar productes de quilòmetre zero

Una eina més per intentar compensar la davallada de vendes provocada per la pandèmia, de productes com l'oli o el vi amb denominació d'origen

Comença la dotzena edició de la Mostra de Cuina Menorquina amb bones perspectives de reserves

38 restaurants d'arreu de l'illa participen enguany amb menús elaborats a partir de producte local