societat

Ramaders i productors de Ciutadella temen un eventual monopoli en la gestió dels escorxadors de Menorca

Alerten d'un encariment afegit de costos si s'adjudica el servei a la cooperativa de Maó, que hi presentarà oferta

Ramaders+i+productors+de+Ciutadella+temen+un+eventual+monopoli+en+la+gesti%C3%B3+dels+escorxadors+de+Menorca

La cooperativa que gestiona l’escorxador de Maó presentarà també oferta per assumir les matances del de Ciutadella i que concentra la major part dels sacrificis a Menorca. Això preocupa els productors i ramaders de Ciutadella perquè temen un monopoli del servei.

Dos mesos després de la vaga dels treballadors que va aturar una setmana el sacrifici a Ciutadella, l’Ajuntament és a punt d’adjudicar-ne novament el servei. El vol fer per un màxim de 4 anys, a 350.000 euros anuals, com a pas previ a externalitzar-lo. Però la cooperativa de matancers de Ciutadella no és l’única que presentarà oferta. La de Maó va acordar ahir vespre optar també al contracte i assolir així amb els dos escorxadors de Menorca. Fet que preocupa els productors del Ponent de l’illa, on se concentra la majoria del bestiar i que aquest dimecres transmetran el seu temor a l’Ajuntament. El termini per a la presentació d’ofertes acaba aquest dijous 3 de desembre.

Des de juliol, tots els porcs s’han de sacrificar ja a l’escorxador de Maó, per una avaria al de Ciutadella; fet que encareix els costos de transport als ramaders de Ponent. Una preocupació que s’afegeix a la incertesa davant l’inici de la campanya d’engreix de cara a Nadal. La majoria de porcelles habitualment s’envien a Mallorca i els productors de Ciutadella temen que l’escorxador de Maó no pugui absorbir el ritme necessari de matança. Però els seus responsables diuen tenir-ne la capacitat necessària.

Els responsables de la cooperativa que gestiona el de Maó també insisteixen que són necessaris els dos escorxadors. El Consell invertirà l’any que ve 100.000 euros per a la seva millora.

 

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Pollença, sense el pi

Els pollencins esperen ara resignats i amb ganes el Sant Antoni del 2022

Una dona de 83 anys assassinada a Madrid, possible primera víctima de l’any de violència masclista

El presumpte autor s’hauria autolesionat, i es troba en estat greu

472 casos nous de Covid a les Balears

Les Illes acumulen 511 defuncions, mentre que 500 pacients han rebut l'alta