societat

Preocupació per la caiguda de les vacunacions a Menorca: només 600 vaccins entre l’1 i el 4 de setembre

L'Àrea de Salut admet que els intents de convèncer la població de 20-39 anys no han estat exitosos


Tot i presentar una incidència acumulada de casos i un índex de possitivitat més baixos que a la resta d’illes, a Menorca es mantenen des d’aquest dijous i fins al proper 27 de setembre les mateixes restriccions que al conjunt de l’arxipèlag. Allò que preocupa a les autoritats sanitàries de l’illa és la baixada del ritme de vaccinació en els últims dies. I és que entre els dies 1 i 4 de setembre només s’han administrat 600 vaccins. El mateix director d’Atenció Primària de l’Hospital Mateu Orfila, Txema Coll, ha reconegut, de fet, que els intents de l’Àrea de Salut de convèncer el grup de població d’entre 20 i 39 anys perquès es posi el vaccí no han estat exitosos. Són més de 10.000 persones, a dia d’avui, les que continuen sense vacunar-se, el que deixa la porta oberta, encara, a la possibilitat d’una sisena onada. L’objectiu… aconseguir que entre el 80 i el 90% de la població potencial porti la dosi complerta. Coll calcula, de fet, que el sostre podria estar en el 85%.

Des de Salut esperen, d’altra banda, a rebre instruccions per començar immediatament l’administració de la tercera dosi als pacients immunodeprimits, per exemple aquells que han rebut un transplantament d’òrgans… Recordem que ahir mateix el Consell de Salut Pública aprovà l’administració de la dosi de reforç a aquest grup de pacients, que l’Àrea de Salut calcula que poden ser a Menorca un centenar.

Finalment, el director d’Atenció Primària del Mateu Orfila ha confirmat que es mantenen en l’inici de curs escolar les unitats específiques de pediatria per als infants, les Educovid, amb tres pediatres amb el reforç de les UVAC, les Unitats Volants d’Atenció al COVID.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Presenten com serà l’Hospital de Manacor quan finalitzin les obres d’ampliació i reforma

S'inverteixen més de 76 milions d'euros i preveuen iniciar la construcció la tardor que ve

Una escaladora, ferida arran d’una esllavissada de roques a Valldemossa

El succés s'ha produït devers les 11h30 del matí, quan la dona, de 46 anys, es trobava davall de la...

Un nou mort per Covid a Balears i l’UCI al 9,9% d’ocupació

Pel que fa a la campanya de vacunació, Balears ha administrat fins aquest divendres 1.576.543 dosis de la vacuna contra...

Dia per recuperar tot el que la mar s’ha engolit

Els 150 litres que caigueren ahir a Santanyí afectaren sobretot la zona del camp d'en Torrella