X

Segueixen augmentant les conductes suïcides entre els menors de Balears

Les autoritats sanitàries preveuen que a falta d'acabar el curs escolar, en alguns centres hi haurà pràcticament el doble d'actuacions per perill de suïcidi en menors

13/05/2023

Segueixen augmentant les conductes suïcides entre els menors de Balears

Manel Ferrera

El protocol pel risc autolític va atendre 414 adolescents amb temptatives de suïcidi, segons les darreres dades de la Conselleria d’Educació referides al curs passat. La tendència va en augment.

De fet, les autoritats sanitàries preveuen que a falta d’acabar el curs escolar, en alguns centres hi haurà pràcticament el doble d’actuacions per perill de suïcidi en menors. 414 és una xifra, però darrera cada xifra, hi ha una persona jove que ha volgut llevar-se la vida. Són els casos de menors atesos gràcies al protocol de risc autolític.

En Javi és orientador a un institut, i tant ell com els companys que té a altres centres de les Balears, alerten que els joves de cada pic necessiten més ajuda. El consell d’aquest docent és clar: s’ha acabat dir que això són dois d’adolescent. Aquest orientador vol agrair l’ajuda i el suport del servei Convivèxit com a eina fonamental per ajudar els joves i acompanyar-los en la seva situació.

13/05/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris