POLíTICA

La presidenta Francina Armengol anuncia la internalització dels Serveis Informatius d’IB3

El procés es farà a través d'una oferta pública d'ocupació una vegada vagin acabant els cinc contractes actuals


La presidenta de les Illes Balears, Francina Armengol, ha anunciat aquest divendres la internalització dels Serveis Informatius d’IB3 a través d’una oferta pública d’ocupació. La internalització serà efectiva una vegada vagin acabant els cinc contractes (suport tècnic, operació tècnica a la ràdio, operació tècnica a la televisió, explotació d’estudis i, el de més volum, el de producció de continguts informatius) que actualment externalitzen la producció dels serveis informatius, els quals tenen una finalització prevista entre finals d’enguany i l’1 de febrer del 2023 el darrer d’ells.

Aquests grans contractes d’IB3 actualment externalitzats integren prop de 350 treballadors i treballadores, els quals seran subrogats conforme acabin les contractes i passaran a formar part del personal propi de la Comunitat Autònoma com a empleats indefinits no fixes fins que l’ens públic convoqui una oferta d’ocupació pública.

Aquesta decisió presa pel Govern de les Illes Balears té com a objectiu “garantir en el futur aquest servei públic independent i de qualitat”. Armengol ha anunciat avui aquesta mesura als representants del comitè d’empresa dels serveis informatius, en una reunió que han mantingut amb el vicepresident i conseller de Transició Energètica, Sectors Productius i Memòria Democràtica, Juan Pedro Yllanes, la consellera de Presidència, Funció Pública i Igualtat, Mercedes Garrido, la consellera d’Afers Socials i Esports, Fina Santiago, i el director general d’IB3, Andreu Manresa.

“És la decisió més important sobre IB3 que mai ha passat en 17 anys d’existència. Va néixer, la van retallar, la van dirigir polítics, van fer ERO, i jo crec que ara, des de fa sis anys, viu en un àmbit de llibertat i de gestió amb pretensió professional, gràcies als partits del Pacte”, ha declarat Manresa en acabar la reunió. “No hi ha en tot l’Estat espanyol un mitjà que integri 300 persones més i que faci una aposta pel seu futur de forma tan clara. Som una radiotelevisió pública, amb control parlamentari, amb gestió professional i amb professionals que demostren cada dia la seva qualitat i excel·lència, aconseguint connectar amb la població, amb quotes d’audiència del 22%, el 18%, el 20%”, ha dit. “Aquest procés d’internalització afecta informatius, operació tècnica de televisió, platós i exteriors, operació tècnica de ràdio i suport i sistemes informàtics de televisió. En total, són 300 persones. El cost calculat per la consultora PriceWaterhouseCoopers és de 6,6 milions d’euros com a màxim”, ha afegit Manresa.

Per la seva part, el comitè d’empresa dels Informatius ha declarat: “Avui estem d’enhorabona. Volem donar l’enhorabona als treballadors perquè mitjançant la seva lluita hem aconseguit que per fi hi hagi una radiotelevisió pública, 100% de veritat. Avui posam la primera pedra per a uns nous serveis informatius. El missatge que volem donar és de tranquil·litat a tots els treballadors i treballadores perquè sabem que ens estan escoltant i ens estan mirant”.

Altrament, l’Executiu ha destacat que “la internalització i transformació dels serveis informatius d’IB3 posa les bases de la radiotelevisió pública del futur, propera, independent, de qualitat i aportant estabilitat i millors condicions laborals”.

“Els treballadors i treballadores fan feina amb absoluta independència i llibertat informativa respecte del Govern, a diferència d’altres etapes no s’ha fet cap ERTO ni acomiadaments massius, s’han incorporat més professionals i amb millors condicions laborals”, ha recordat Armengol. De fet, es va modificar la llei perquè el director general de l’ens no canviés cada quatre anys segons el Govern de torn, es gaudeix d’independència absoluta, no s’ha fet cap retallada en el pressupost malgrat la crisi de la COVID-19 i fins i tot, el 2020 es van incorporar al pressupost 2 milions d’euros per millorar les condicions laborals dels treballadors i treballadores, gràcies a un acord en el Parlament entre grups del PSIB-PSOE, Unides Podem, Més per Mallorca, El Pi i Més per Menorca.

Ara s’inicia un procés que durant els pròxims mesos ha de servir per la transformació de l’ens cap al futur. La consellera Mercedes Garrido ha demanat ja compareixença en seu parlamentària per explicar el procés que ara comença.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |

recerca
cargando

| Emissió en Directe |