X

Presó pels cinc narcotraficants que transportaven 300 quilos de cocaïna en un iot

Feia dos anys que els agents investigaven els arrestats

22/08/2018

Presó pels cinc narcotraficants que transportaven 300 quilos de cocaïna en un iot

Presó pels cinc narcos que transportaven 300 quilos de cocaïna de màxima puresa venguda des de Colòmbia en un iot entre Eivissa i Palma. Aquest dimarts horabaixa han passat a disposició judicial després de ser detinguts aquest cap de setmana.

Agents de Vigilància Duanera van descarregar dilluns el iot de luxe on viatjaven, que va ser interceptat a 40 milles de la costa d’Eivissa la matinada del diumenge. Els agents visqueren moments de molta tensió quan abordaren l’embarcació. A dins hi viatjaven cinc persones, que intentaven introduir la droga a Espanya.

Feia dos anys que els agents investigaven els arrestats. Vivien a Mallorca, on tenien amarrat el iot. Els va cridar l’atenció l’alt nivell de vida que duien. Ara s’investiguen els elements patrimonials dels arrestats a paradisos fiscals, entre d’altres. La resta de l’organització espera ser detinguda a Holanda. El mètode utilitzat per transportar la droga és l’anomenat ‘Drop off’.

La cocaïna es va llençar des d’un vaixell regular de càrrega i l’havien de recollir els detinguts. Aquest sistema d’entrega de droga és el mateix que va fallar el 2016 a una altra banda criminal. Varen llançar els fardells a la mar, però van fallar els localitzadors de les bosses i 139 quilos de cocaïna varen començar a aparèixer dins diversos paquets a diferents punts de les balears.

Aquesta és una de les intervencions de droga més elevades que s’han decomissat però no és la més grossa. L’abril del 2010, es decomissaren 814 quilos de cocaïna i 15.000 d’èxtasi destinats a Eivissa amagats en aquest camió i el 2006 s’intervengueren més de 880 quilos d’aquesta droga a Eivissa.

22/08/2018

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT