X

Presó per al patró d’una embarcació amb migrants que va arribar a Mallorca el dia 19 passat

A l'embarcació, procedent d'Algèria, hi viatjaven 22 persones, sis menors d'edat

25/10/2022

Presó per al patró d’una embarcació amb migrants que va arribar a Mallorca el dia 19 passat

Redacció

El patró d’una pastera que va arribar a Mallorca el dia 19 passat amb 22 migrants ha estat detingut per la policia i el jutge ha decretat el seu ingrés provisional a la presó. La policia ha informat de l’arrest d’aquest home algerià de 29 anys pels delictes d’afavoriment de la immigració il·legal i pertinença a organització criminal.

La Guàrdia Civil va interceptar l’embarcació el dia 19 passat cap a les 14.00 hores. Al bot, procedent d’Algèria, hi viatjaven 22 persones, sis menors d’edat. Tots ells van ser conduïts a la Prefectura Superior de la Policia de Palma, on els agents de la Brigada Provincial d’Estrangeria i Fronteres van tramitar els expedients de devolució per entrada il·legal en territori nacional, i van obrir una investigació sobre els fets.

Els policies van aconseguir identificar el patró, que va conduir la pastera d’Algèria fins a la costa de Mallorca. La policia assenyala que els passatgers van témer per la seva vida en algun moment de la travessia a causa de la mala mar i que les onades sobrepassaven la línia de flotació, arribant a entrar aigua dins de la pastera, el motor de la qual es va avariar fins a dues vegades. La policia va comprovar que el patró ja va ser detingut a Palma per entrada il·legal l’any pasat i per infracció de la llei d’estramgeria a principis d’enguany.

Finalment, la Policia adverteix que aquestes perilloses travesses posen en perill la vida de les persones que s’arrisquen a protagonitzar aquests viatges. Els viatges són organitzats per bandes criminals que cobren entre 700 i 2.000 euros per persona i viatge, depenent del tipus d’embarcació.

25/10/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris