X

Presó provisional i sense fiança per a l’home que intentà calar foc a un negoci amb el seu fill a dins

Se l'acusa d'un presumpte delicte d'incendi i detenció il·legal

14/11/2023

Presó provisional i sense fiança per a l’home que intentà calar foc a un negoci amb el seu fill a dins

Presó provisional comunicada i sense fiança per a l’home de 69 anys que ahir va intentar calar foc a un negoci a Palma amb el seu fill a l’interior. Se l’acusa d’un presumpte delicte d’incendi i detenció il·legal. Va ser detingut ahir i haver passat avui a disposició judicial.

El succés va ocórrer al carrer d’Eusebi Estada, a Palma. La veu d’alarma la va donar el fill, que després que el pare bloquejàs des de dins la porta principal amb perns, va aconseguir escapar per un altre accés. A l’arribada dels agents, l’home ja havia ruixat amb benzina el local i tenia l’encenedor a les mans. Segons sembla, el motiu de l’atac té a veure amb uns problemes d’herència.

Segons ha relatat als mitjans de comunicació un dels agents que va intervenir en la detenció, l’home, espanyol i de 69 anys, va ruixar el local amb una garrafa de sis litres de gasolina per a, després, bloquejar la porta amb perns amb la intenció de “calar-hi foc amb els dos” dins. Va ser la víctima –el fill– qui va requerir els serveis de la Policia. Una vegada van arribar al lloc, l’agent i el seu company van coordinar els indicatius i van intentar establir una via de comunicació amb el pare, “que era dins”.

En concret, mentre mantenia la conversa amb el progenitor, el company va accedir a l’interior del comerç per un orifici que hi havia en l’establiment i que l’arrestat desconeixia. És per aquest mateix forat pel qual el fill va aconseguir sortir del local i avisar els policies del que estava succeint. L’agent ha concretat que quan van acudir al local l’home tenia a la mà dreta l’encenedor i “estava molt nerviós, amb la mirada perduda i emocionalment afectat”. “Nosaltres vam intentar que deposés la seva actitud i oferir-li auxili”, ha continuat el policia, qui ha indicat que, segons sembla, l’home tenia problemes amb els seus fills per un tema d’herència. “Ell es va tancar dins amb perns, va bloquejar la porta perquè només coneixia un únic accés i la seva intenció era calar-hi foc amb els dos”, ha insistit.

Per a finalitzar, preguntat per si el pare va oferir resistència en el moment de la detenció, l’agent ha assenyalat que va presentar “una resistència activa, perquè l’encenedor no el deixava anar”. “La mínima espurna hauria estat un desastre. Mentre jo mantenia la via de comunicació, el meu company –que va entrar pel forat de la botiga– el va bloquejar”, ha finalitzat el policia, qui ha destacat la col·laboració i coordinació de tots els indicatius, el treball del 091 i l'”agilitat en la resposta”.

Notícies relacionades >

14/11/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT