X

Presó provisional per a sis dels 12 detinguts en la macrooperació antidroga a Menorca

S'han confiscat drogues com heroïna i cocaïna, doblers en metàl·lic, armes prohibides i balances de precisió

28/03/2023

Presó provisional per a sis dels 12 detinguts en la macrooperació antidroga a Menorca

Cristina Tomás

Ja són a la presó 6 de les 12 persones que la Policia Nacional i la Guàrdia Civil han detingut en la darrera macrooperació contra el tràfic de drogues que s’han dut a terme a Menorca. Durant l’operació, anomenada “Grillo“, s’han arribat a fer fins a 7 escorcolls a domicilis de Maó, es Castell i Ferreries i s’han confiscat drogues com heroïna i cocaïna, doblers en metàl·lic, armes prohibides i balances de precisió.

Finalment, la macrobatuda contra el narcotràfic a Menorca s’ha saldat amb 12 detinguts –tots espanyols d’entre 41 i 56 anys-, 6 dels quals han ingressat a presó provisional. Els responsables de la investigació els atribueixen un delicte de tràfic de drogues i pertinença a grup criminal.

La investigació, que va començar el passat mes de setembre, s’ha desenvolupat en 3 fases. La primera va tenir lloc el passat mes de febrer quan es va detenir un home de 39 anys que pretenia introduir a Menorca 38 grams d’heroïna i 20 de cocaïna, que havia encabit en el seu organisme. La segona fase va ser a principis de març i es va saldar amb un segon detingut -un home de 48 anys– que també duia en el seu cos prop de 53 grams d’heroïna. El punt culminant de l’operació, però, ha estat aquest cap de setmana, amb la detenció de 10 persones més, 6 homes i 4 dones.

Durant l’operatiu, batiat com a operació “Grillo”, s’han realitzat 7 escorcolls la majoria dels quals s’han dut a terme a Maó, però també s’han escorcollat domicilis en es Castell i a Ferreries. En total, s’ha intervingut prop d’un quilogram d’heroïna i quantitats menors de cocaïna, diferents tipus de medicació i metadona, 5 balances de precisió i 33.000 euros en efectiu. També s’han decomissat diferents tipus d’armes prohibides com: matxets de grans dimensions, una ballesta, navalles automàtiques, 3 punys americans, 10 dagues i un nunchaku, així com arpons, un bat de beisbol, 20 telèfons mòbils.

Aquesta darrera fase de l’operatiu ha estat coordinada per la Guàrdia Civil, la Policia Nacional i una Unitat de Seguretat Ciutadana de Palma.

28/03/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris